det så overrated starbucks

Amerikanarnas stolthet stavas starbucks coffee.
Vill man gå och fika här är det starbucks man går till. Att sitta ner och fika är dock inte så vanligt som man är van vid i Sverige. Här är det "to go" som gäller. Amerikanarna är nämligen arbetsnarkomaner och deras förhållande till tid präglas av tanken att man ska "gain time". Exempelvis är det omöjligt att få en riktig mugg eller en riktigt glas på ett kafé här. Man kan bli serverad en skummig och god chai latte, men alltid i en pappers- eller plastmugg.

Tillbaks till Starbucks då. Vi svenskar har nog uppfattningen att starbucks är något "urban" och "coolt". Starbucks konnoterar storstad och kändisar. Och visst är det så, att i Europa finns Starbucks endast i de större cosmopolitiska städerna. Vi är också vana att se bilder på det kända folket i diverse skvallertidningar där de går och sippar på sitt starbucks-kaffe i L.A eller NY.

Jag gillade verkligen starbucks i början. Men efter att ha insett att 1) så gott är det faktiskt inte 2) absolut inte prisvärt 3) det finns i varenda liten håla här, på de sunkigast bensinmackarna, på de sunkigaste ställena mitt ute i ingenstans. När jag upptäckte det förlorade starbucks all sin storstadsromantik och charm. Dessutom känns det som att starbucks har monopol. Det finns typ inget annat kaffe.
Även på andra kafeér står det "we proudly brew starbucks coffee". Why proudly? Varför är alla så fixerade vid Starbucks? Starbucks är lika mainstream som McDonald´s. Starbucks är trist.





Kommentarer:
Postat av: Malin

starbucks e gott ju:)käkade frukost där idag!

Postat av: Anonym

Ja helt okej men förtjänar det sitt rykte?

2006-12-18 @ 09:24:48
Postat av: Hanna

Haha, emma! du e härlig! "Starbuck = storstadromantik"
Samma grej e det här i England, Starbuck överallt. Jag tror det e dags att inse att det inte bara handlar om Eurpeiska storstäder utan alla länder utom sverige....

2006-12-19 @ 14:37:20
Postat av: Anonym

Fast å andra sidan är amerikanare stolta över allt möjligt. Såg en snöskyffel med texten "proudly made in the USA" på prislappen en gång t.ex...

2006-12-20 @ 10:30:59

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits