DAN 130: Jazz 11

På måndag och onsdagar har jag dans KLOCKAN 8 PÅ MORGONEN. Ni som känner mig vet att det inte är min mest produktiva tid på dygnet men det fanns inga andra tider att välja på. Så, vad gör man inte för danskonsten?

Men, jag måste säga att det är korkat att lägga en danslektion så pass tidigt. Jag menar, hur stel är man inte efter att ha legat still i 8 timmar? Och det första man ska göra på morgonen är att gå ner i spagat...oh yeah!
Well, bortsett från den omänskliga tiden så är jag nöjd med att ha valt dansen. 3 timmar dans i veckan helt gratis tackar man ju inte nej till! 

Dock har jag aldrig haft en sådan hård lärare. Och då hade jag ändå Evelyn Moore i ett par år, en livsfarlig amerikanska som trots sina 1,50 cm skrämde livet ur alla på Ekeby dansstudio i Uppsala. Nej, det här är något helt annat. Nu har man iofsej blivit van att bli tillrättavisad personligen; "What are you doing with your arms Emma!?!?!?!" men i början stod jag alltid längst bak och gömde mig.

Joel som dansläraren heter pratar alltid om Broadway. "If you are going to broadway you have to learn how to do this" och "if you are going to Broadway you have to stop doing like that". Broadway känns rätt långt bort liksom. Han måste ju vara medveten om att ingen i gruppen någonsin kommer komma till Broadway. Några  kanske blir danslärare eller lokala musikalartister. På sin höjd. Inte det att folk är dåliga. De flesta har dansat i hela sitt liv. Men ska man komma någonstans inom dans är det träning varje dag från barnsben som gäller. Grämmer mig fortfarande ibland att jag var så korkad så att jag slutade dansa när jag var yngre! Jäkligt dumt.

btw: Det mest irriterande med dansen just nu är nog att jag måste skriva 2 uppsatser! Hur meningslöst känns inte det egentligen?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits