Dag 3 & 4 i S.F

Lördag: Även denna morgon missar vi såklart hotell-frukosten. Både jag och Anders är för morgontrötta för vårt eget bästa, inte förrän halv 12 lämnar vi rummet. Idag ska vi gå och se Golden Gate-bron har vi tänkt. På vägen besöker vi ett litet frukost/brunch-ställe där jag beställer en jättestor gröt-tallrik med russin för 7 dollar (1:a gången sen jag kom till U.S som jag äter gröt!!) och Anders en omelett. Vi går vidare ner mot strandpromenaden precis innan den ökända bron. Det är  vimmlar av barnfamiljer och hundar. Vi tycker t.o.m att vi ser huset fullt-familjen.                            17031-91


                             17031-92

Det är också en stridsflygplansshow över viken denna dag. När vi går upp på bron flyger planen skrämmande nära. Uppifrån bron är utsikten svindlande vacker. Hundratals segelbåtar, klarblå himmel och vatten och stadens skyskrapor.

                      17031-94

Efter att vi promenerat över halva bron och tillbaks bestämmer vi oss för att gå till en av världens största parker, nämligen Golden gate park. På kartan hittar vi en väg som både ser bra och snabb ut. Först längs med havet och sedan bara några kvarter in mot staden. Det visar sig först att 1. kustremsan inte är så convenient som väntat. För att komma ner till stranden måste man klättra nerför ett brant stup. Vi väljer istället att gå på kanten av en stor bilväg 2. de "några kvarter" som vi tittat ut på kartan är, ja några kvarter, men väldigt backiga sådana. Det är ju liksom San Francisco vi befinner oss i! Efter 3 timmar är vi äntligen framme vid parken. Det har redan börjat skymma och de saker vi vill se, som tex. Japanese tea garden är stängda! Vi äter lite nötter på en bänk sen tar vi en buss in till stan och en cable car hem (första cable car-resan!!!) Hemma kraschar vi i sängen, ställer in den planerade romantiska middagen i Little Italy och beställer pizza istället.

Söndag: Vaknar och beslutar oss för att ta en billig frukost. Går till närmaste Grocery store för att köpa yoghurt och frukt. Jakten på en bänk blir kort då vi anser att vi inte kommer att hitta några, vi sätter oss på en trapp till ett av alla dessa viktorianska hus istället. Därefter börjar vi vår vandring mot China town. På vägen passerar vi North Beach, också känt som "Little Italy" som kryllar av människor. Är det Italiens nationaldag undrar vi? Människor sitter överallt, äter glass på de små kafeérna och dricker vin på de små tavernorna. Känns som att vara tillbaks i Rom! Vi tar en glass, blåbär såklart, innan vi fortsätter.
Det går inte att undgå China Towns början. Om det kändes som man var Italien i North Beach känns det verkligen som att vara i någon kinsesisk storstad i China town. Vi känner oss som de enda blonda människorna alive och Anders får för en gång skull känna på hur det är att vara längst!
Jag lurar in Anders på provning av kinesiskt te. Vi sitter i ett litet rum framför en kvinna som häller upp olika sorters te i pyttesmå koppar samtidigt som hon berättar om varje sort med inövade fraser som "this tea is very good for hangover". Sedan letar vi reda på "the fortune cookie factory" som visar sig vara världens minsta rum med 3 kineser som sitter och kastar in lappar i fyrkanter med deg för hand.

Vi blir hungriga men känner att äta i China town nog är för riskabelt. Istället föreslår Anders, till min förvåning, en liten indisk restaurang i city. Sedan bär det av till smink-meckat, Sephora, vars butik i S.F är en av de större. Medans Anders får råd om hur han ska sköta sin hy av den något gayiga expediten frossar jag i märken som smashbox och shiseido. När A har tröttnat tar vi en cable car hem. Vi vilar en stund och  byter sedan om för att klä upp oss (har tyvärr ingen bild men vi var riktigt fina båda två!) och gå ut och äta i Little Italy. En oslagbar avslutning på en fabulous resa!

Kommentarer:
Postat av: Suss

Låter toppen!! Vilken snygg klänning du har! *stor puss*

2006-10-19 @ 11:50:29
Postat av: Ylva

Hej Emma!
Det låter som att ni har det underbart. Jag kan inte heller vara lyckligare, jag blev faster till en liten kille (troligtvis Liam) igår och ska dit och hälsa på i helgen. Jag har shoppat lite barnkläder idag, jag skulle kunna köpa hur mycket som helst!! Om du vill se honom så kan du gå in på akademiska sjukhusets hemsida och söka på "webbisar" födda den 18 oktober. Puss på dig!!

2006-10-19 @ 16:42:13
Postat av: Ängla

Låter underbart! Vilken snygg outfit, Emma!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits