Och Hong Kong-foralskelsen bara fortsatter...

Jag har andrat lite pa mina resplaner. Istallet for att aka till Japan fran Hong Kong kommer jag att aka till Shanghai forst och darifran till Japan.  Jag kommer nog tyvarr inte hinna till Sydkorea heller som jag skulle vilja. Tanker fokusera mer pa Japan istallet. Det ar min plan for tillfallet iaf. Men vadsomhelst kan handa.

Ar fortfarande kvar i Hong Kong och det ar sjukt bra. Igar flyttade jag till ett annat hostel. Det ligger pa 13:onde vaningen pa en byggnad pa Nathan Road i narheten av Harbour city. Det ar centralt ( aven om just Nathan Road ar sadar, det ar lite back to Thailand med indonesiska man som forsoker fa med en till deras Tailor-shops hela tiden) men sjalva hostellet ar valdigt skabbigt. I natt har jag sovit pa en planka. Jag saknar Ascension House lite. De trevliga, lugna danskarna, det hembakta brodet pa morgonen. Samtidigt blev jag lite less pa att sitta daruppe pa berget och dricka te och prata om skandinaviska sprakskillnader. Man kom liksom aldrig darifran och det ar ju inte riktigt min melodi. Nu delar jag dorm med en hog galna britter och ikvall ska vi gora SOHO. Yeah. Kanske ga till nagon fancy klubb. Hoppas.

De senaste dagarna har jag hangt bland skyskraporna pa Hong Kong Island. Det har stallet tar liksom aldrig slut. Skulle kunna stanna har for evigt.

Igar intervjuade jag Rita. En 17-arig Hong Kongnesiska som inte sover pa natterna for att hon pluggar sa mycket. Sjalvmordssatistiken bland unga ar hogre har an i nagot annat land och det verkar helt sjukt pressat. Efter skolan betalar de hutlosa priser for privatlektioner i engelska som halls av
personer som ar nagot av celibriteter bland kidsen i Hong Kong. Fast egentligen ar det en video man far titta pa. Hur man inte kan ifragasatta en person som kallar sig sjalv for Richard Eng(lish) ar for mig ett mysterium. Sen gick vi och at kinesisk dessert som smakade lite som kall mannagrynsgrot.

Nu ska jag till Pacific Coffee. Pa aterseende snart.

Kommentarer:
Postat av: emma

shit vad coolt allt verkar!! villokcså åka till hongkong!!!

2008-03-11 @ 15:29:57

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits