hemmavid

Första maj och sleten. "idag ska jag inte göra någonting" tänkte jag när Emma åkte hem på förmiddagen, "bara kolla sex and the city, läsa ELLE och äta hemlagat". Vara på rummet liksom, som när man var tonåring. Det var skönt en stund men sen kom mamma in för att låna datorn och berättade exakt ALLT hon gjorde "jag ligger 6:a i stegtävlingen" ( de har någon jäkla tävling på hennes jobb där man tävlar i hur många steg man går per dag, störtlöjligt) och det tog typ en timme för mig att läsa en artikel för att jag inte kunde koncentrera mig. Och sen spelar givetvis Erik sina instrument hela tiden. Suck. Jag idealiserar alltid att vara hemma men det är aldrig så skönt som jag tänker mig. Längtar tills jag kan flytta in i Lottas lägenhet. Är så jäkla nöjd över att vi ska bo där i ett halvår. Har alltid varit avundsjuk på henne och nu ska jag bo där. Oslagbart.

Valborg var lyckat. Hum C var bäst, champangegaloppen näst bäst, så himla skönt att slippa köa. Kvällen var lite seg men trevlig ändå med fest hos Emmy och Anton sen gick vi till Norrlands som inte var någon hit. Jag är lite besviken på nationslivet eller så går jag bara till fel ställen. På V-dala var jag äldst och på Norrlands hippast. Tycker inte om känslan i något av fallen. Jag klarar inte av hits, speciellt inte när folk vevar med armarna. Lösningen blir fuldans, det kan vara kul men lockar alltid så mycket skumma folk. Nej, jag längtar efter en redig Stockholms-utgång. Alltså inte Stockholms nation.

Läste en konstig krönika av en tjej i UNT. Hon var 24 år, Uppsalabo och hade aldrig hört talas om studenttraditionerna som sill-lunch och liknande. Kunde inte annat ifrågasätta ifall hon var född bakom en vagn. Fick mig att skämmas lite. Och sen påstod hon att valborg är en hemvändargrej som typ juldagen. Det var som att hon skulle visa att vi inhemska Uppsalabor faktiskt har våra egna traditioner kring valborg. Men det finns inga sådana iaf inte för folk över 18.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits