koncept

I onsdags kväll var Heidi och Emma och hälsade på och vi körde konceptet paj - rödvin - choklad - idol - tjejsnack. Och så pratade vi om just koncept. Att det är mitt sätt att njuta av livet. Jag planerar in saker och tillägnar dem vissa egenskaper och om någon av dessa egenskaper råkar falla bort av någon anledning kan jag inte riktigt vara nöjd. Låter kanske en aning hysteriskt, det är det inte. För mig är det ganska naturligt och om jag planerar powerwalk med höstlöv, sol och ta-med-kaffe och solen inte råkar lysa betyder det inte att jag asgrämer mig men det är ändå ett lite störande moment. Spontant? Nix pix. Lever i nuet? Ja och nej. Har jag bestämt mig för att ha en kväll enligt konceptet mysa-tacos-godis-film med A kan jag verkligen njuta men blir det en sådan kväll lite så där hux flux när jag egentligen hade tänkt mig något annat, då känns det inte alls riktigt lika kul...

Överhuvudtaget har jag svårt för när saker inte blir som jag tänkt mig även om det blir bättre. Torsdags var en sådan kväll. Vi hade planeringsdag hos min handledare i Danderyd. Efter otaliga diskussioner om vad vi ( eller vi och vi..dom) ska satsa på 2009 korkade vi kl halv fyra upp två bag in box och firade att planerandet var över. Ett glas blev typ fyra glas, några åkte hem men jag och några till stannade. Sen kom Fridas söta barn och man hem och det var bara så himla gemytligt. Klockan halv sju insåg jag att praktikantafterworken som jag varit initiativtagare till hade börjat för två timmar sedan. Dessutom hade jag bestämt med A att vi skulle hitta på något hyfsat tidigt då vi typ aldrig ses numera. Jag skyndade mig till Mest där praktikanterna satt, bjöd dit Anders och sen slutade kvällen med snabbmakaroner och falukorv, inte indiskt hämtmat som det var tänkt, kl 22 på kvällen. Och, den glada kvällen till trots, fick jag ångest. Det handlar om mitt kontrollbehov, små saker blir så nedrans viktiga.

Ikväll är det 25årsfest och min present består givetvis av ett fulländat koncept och jag har i förväg bestämt mig för hur den här kvällen ska bli istället för att ta saker som de kommer.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits