jag och gubbarna

Kom precis hem från ännu en härlig middag med tjejgänget (tss...). Ylva bjöd på rödbetssoppa och en varning om att det inte är blod vi kommer och bajsa och kissa de närmaste dagarna.

Efter att inte ha sett varandra sedan innan den händelserika julen där beslut fattats och saker slutligen bestämts gick uppdateringen på högvarv. Jag åker iväg. Maja flyttar till Bergen för att skriva doktorsavhandling. Heidi kanske kammar hem ett jobb på Red Bull. Ylva fortsätter sina glidarresor runt i världen i babybjörns tjänst. Det händer mycket med andra ord.
.
Vi gled inte helt förvånande in på samtalsämnet ålder. Ylva påstod att hon mentalt är Stockholms äldsta 26-åring och jag sa att jag fortfarande känner mig exakt likadan som när jag var 19.

Nåja, inte riktigt kanske. När jag var 19 år bodde jag i Barcelona och trodde jag tog risker på ett världsvant sätt. I efterhand med facit i hand kan man nog säga att jag var rätt naiv. Som tillexempel det där med gubbarna. Värdpappan Fransisco som skulle ta med mig på resa till San Sebastian men som istället hade hyrt ett dubbelrum till oss i en håla i världens ände. Tilläggas bör att F var 55 år, kort, tjock, hade dålig andedräkt,  potatisnäsa och att jag var helt ovetandes om vad som skulle ske. Men jag hade kanske kunnat lista ut det? Varför åker man överhuvudtaget iväg med en gubbe ensam? Well, jag lyckades avstyra det hela utan att något hände.
Den andra gubben jag träffade och bokstavligen hängde med var en gigantisk argentinare som jag träffade på svenska konsulatet. Jag var där för att kolla om det fanns några barnvaktsjobb eller liknande åt svenskar i Barcelona och han tog sig an mig. I flera veckor hjälpte han mig att söka jobb. Vi umgicks råmycket. Jag var ofta hemma hos honom och drack cafe con leche. Med jobben gick det sådär. Han hade någon kontakt på ett hotell som ringde men jag förstod såklart inte vad de sa. Om jag hade stannat längre skulle jag fått hjälpa honom med att guida svenskar runt i staden. Jag minns inte vad gubben hette.

Herregud. Gubbarna och jag liksom.



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits