Om jag inte hade gillat mitt jobb...

hade utsikten i alla fall varit en tröst.Så här mörkt är det kl 6 på morgonen när jag sitter och mediebevakar på InfopaqVarför regnbågen egentligen är formad som en båge diskuterade vi på SI häromdagen...

Svenska institutet i DN

Jag får många frågor från folk som inte fattar vad Svenska institutet är. Vissa har lite koll på den där virtuella ambassaden som genererade ett PR-värde på flera hundratusen kronor och vår GD, USA-kännaren Olle Wästberg.
I övrigt syns vi inte så mycket ( och vår målgrupp är ju egentligen inte heller svenskar). Häromdagen var vi iaf med i DN två gånger under en och samma dag.


Bloggare i motvind i Mellanöstern

Svensk design på miljöturné i Kina  (tyvärr var det inte jag som fick åka med till Shanghai utan min praktikantkollega Ulrika..lyllo..)

härliga, fina, vackra Barcelonadet är jag som är den där 80-talisten i Metro

Jag har en kompis som alltid brukar beklaga sig över att 80-talister är lata (att hon är 80-talist själv hör inte till saken). Själv skulle jag inte beskriva mig själv som lat. De senaste mornarna har jag varit uppe halv fem, sen har jag jobbat tre timmar, sen har jag praktiserat 8 timmar, sen har jag tränat och slutligen har jag träffat vänner. Jag skulle snarare säga att jag lever i ett konstant tillstånd av beslutsvånda. Jag kan inte välja så jag gör allt. Mina tankar kretsar oavbrutet kring allt mellan himmel och jord. I min kalender klistrar jag fast tankarna på post-it-lappar. Just nu säger dom:

- meditation ( Det är så ironiskt att man skriver ner på en lista att man ska meditera. Maria Sveland uttrycker sig mitt i prick i Bitterfittan "Jag vill dansa mer, älska mer, vara mer med Sigge, mer med Johan, jobba mer, träffa mina vänner mer, kanske gå en målarkurs? tillbringa mer tid på sommarstället vi inte har, läsa mer böcker, förändra världen, skriva, lyssna på musik, hinna träna mer, hinna ta det lugnt, hinna må bra...")

- Springtime
- Uppdrag: rädda jorden
- idé till Fashion Week
- Frukost på vetekatten
- www.etisktmode.se
-CSR
-kolla tidningar skriva
- kolla yogahelg
- sy med Hanna, mudd 20 cm

Resten skriver jag ner i min anteckningsbok från pocket shop, där står det

- Hyper Island
- IHR
- Röda Korset
- Klimataktion
- Byta kläder-party
- frukostseminarium Berghs
- kinesiska
- Poppius
- spara till kamera
- Bonniers konsthall
- Spanskaböcker - Instituto Cervantes
- Japanstipendium
- maila Johanna från Bokhora


Och det här är inte ens hälften. Förstår ni att jag är 80-talisten personifierad. Det är jag som har myntat det hela. Jag är 80-talisten de pratar om i Metro.

Det är något särskilt med Barcelona

Barcelona, härligt, minnen, sol, boyfriend, café con leche, bocadillos, varm tunnelbana, cavabar, tapas en masse, gå, vänta på fontänshow i två timmar, sagrada familia, raval, gå igen,

Jag kommer alltid vilja komma tillbaks till Barcelona...

Just nu är jag dödligt trött, har suttit på ändan hela dagen på diverse bussar och flygplan ( sunkiga Ryanair, ibland undrar man om det är värt det, om man inte ska åka SAS istället). Ikväll har jag jobbpass i Second Life och jag ser fortfarande ut som ett moln. Imorgon väntar 12 timmars jobb...jag är trött. Hejsvejs.

sunday is funday

Gråaste regnigaste söndagen i mannaminne. Så jag njuter! Dessutom blev mitt jobb inställt i morse så ni kan ju tänka er att jag var rätt nöjd när jag kunde gå hem igen efter att bara sovit 4 timmar i natt och pallrat mig upp kl 8. Jag gick och hyrde film ( Juno, så jävla värd och fin!) köpte frukost och nu har jag legat och läst i typ två timmar. Och snart kommer Anders hem. Då ska vi kolla på den sista Gud Fadern-filmen och äta äppelpaj. Bäst.

allt är så bra just nu

Jag älskar helg. Det är bara så bra. Igår utemiddag, Pet Sounds med Anders och sen somnade vi ganska tidigt och det är liksom härligt att vakna upp utvilad kl 9 på en lördag, gå upp, lyssna på musik och skrota. Sen åkte A till Örebro (sista matchen och de gick upp för tredje året i rad, hurra och grattis) och jag pysslade med att rama in mina förstorade foton. Sen brunchade jag med Hanna på String, testade noppiga tröjor på Beyond Retro, träffade Ingrid, gick på fotoutställning och köpte nya skor. Nu är jag hemma, lägenheten ser ut som ett slagfält sen mitt lilla projekt i morse så jag ska nog ta itu med det tills Emma kommer om en timme. Vi ska äta pizza, dricka champagne och dansa ikväll. Bara vi två. Oslagbart. Allt är så bra just nu. hejsvejs.

jag, råttorna och uteliggarna kl 5 på morgonen

Livet fortgår och det verkligen fort. Veckorna bara rasar förbi. Nu är det snart helg igen och jag har knappt hunnit reflektera över den som gick. Jag har jobbat, praktiserat och tränat. Äntligen har jag kunnat införskaffa det där Friskis&Svettiskortet. Så himla värt även om jag har svårt för aerobics. Det kommer nog alltid vara så och det har med två saker att göra 1. jag jämför det med dansen även om jag vet att det absolut inte är samma grej 2. jag är inte särskilt bra på det helt enkelt. Jag tycker inte stegen och takten i aerobics är ett dugg logiska och att de är helt utan känsla gör inte saken bättre. Igår hasplade dessutom ledaren ur sig "åhh det är så härligt med alla blöta löv ute, det är luktar så gott, det är höst för mig". Alla F&S-ledare är som födda i samma klämkäckland, stöpta i samma form. Trots allt detta är jag otroligt nöjd över mitt nya träningskort. Faktiskt.

Måndagar och tisdagar går jag upp halv fem och sen går eller cyklar ( bara jag, råttorna och uteliggarna är vakna) jag till Infopaq och sitter där i tre timmar. Det är lite galet, jag vet (även om bara den ljuvliga utsikten och soluppgången nästan är värt det) och med tanke på min vanliga dygnsrytm är jag lika förvånad som alla andra att det faktiskt fungerar. Visst, jag höll på att somna framför datorn i tisdags morse även fast jag satt och gjorde saker men så snart jag kommer till SI är tröttheten som bortblåst. Jag trivs så himla bra på SI så det inte är sant. Det är så schysst att jobba med alla
de här. Jag har inte träffat mer kompetenta människor. Häromdagen hade vi möte med musikbranschen och det är så mycket spännande på gång så det spritter i benen. Jag är så nöjd över att få vara en del av det här!

I helgen var jag i Uppsala( en helg går så fort och det var fullt upp hela tiden så er som jag inte hörde av er till ta inte illa upp jag kommer snart igen..) Jag åkte redan på fredag eftermiddag och det var så skönt att verkligen ha en hel helg. På fredagskvällen käkade och dansade jag med Kerstin och Åsa, på lördagen sov jag länge, badade och hängde hemma och på kvällen hade Ylva sin 25årsfest. Det var trevligt med tapas och vattenpipa. Jag bangade dock utgång. På söndagen träffade jag Vicky för första gången på typ fyra år men det var precis helt som vanligt - jätteroligt , spralligt och levnadsglatt.

Vdala. Vi väntade på mat i tre timmar. Jag hade mitt ormhalsband."Usch, det är så sööööött" Kerstin pratade illa om efterrätten Gino. Sen påminde jag henne om att jag bjudit henne på det hemma hos mig en gång.


Babyhy! Victoria varsig lik.

 

Slottsbacken på hösten - jag finner inga ord.Och det gör jag inte för den här damen heller. Välkommen tillbaks till Sverige!


hits