fundror.

"Vi måste hitta på massor av saker i sommar - sitta i parken, åka och kvällsbada, gå på sommarklubbar, ta en tur till skärgården...."

- Nej, då kan inte jag och Klas, vi ska till Skåne i två veckor.
- Jag åker till Tjörn en vecka så tyvärr och sen ska vi vandra i fjällen.
- Är i Frankrike då, men när jag kommer hem?
- Men jag åker ju till London i helgen!

Så här har vi hållt på hela sommaren vilket inte är så konstigt, alla har vi våra egna planer, familjer, semestrar och pojkvänner. Men häromveckan gick det upp för mig att själva planerandet och tankarna om att göra saker (för det är ju sommar) ofta tar över och gör att jag till slut inte njuter. Som på jazzfestivalen. Istället för att njuta av att vara med Ylva där började jag gnälla över att hon skulle åka bort en vecka när jag äntligen skulle vara hemma och att vi därmed inte kunde gå ut. Det första jag gör när jag träffar en vän är att planera nästa gång vi ska ses. Inte världens charmigaste drag.

Jag är råkass på att leva i nuet. Jag vet inte hur man gör. Men jag ska lära mig. I övrigt tror jag att jag börjar förstå innebörden av begreppet "kill your darlings". Det är nästa grej jag siktar att bli bättre på. Godnatt!


Gotland har varit sommarens bästa.


lugna dagar tar vid

Efter att ha flängt sedan i början av juni och inte varit hemma en hel vecka sedan dess har lugnet tagit vid. Flera av vännerna är på semester vilket vid närmare eftertanke är rätt skönt. Jag försöker minska på den ständiga planeringen och istället leva i nuet. Med Anders tar jag ett spontant glas vin på Mosebacke i solen sen cyklar vi tillsammans genom stan. Det är lycka. Dagen därpå ringer han när jag sitter på kontoret. Han är alldeles utanför, har klippt sig. Jag går ner och tittar, följer med på Weekday. Hamnar på 75%-rea och köper en klänning för 70 kronor. Det är också lycka. Vi pussas hejdå och jag går tillbaks till kontoret. Försöker vara effektiv inför deadline och lyssnar på Empire of the Sun. Fint.


Anders & Emma turistar i Östeuropa, del IIBudapests softistikerade tunnelbanaHärligaste frukoststället, bästa magasinet.Vad heter "De ofrivilliga" på ungerska egentligen?Vårt rum, Japanrummet.

Kvartershaket i en park runt hörnet.Ungerskt bad, turistfälla?

Gyros 5 spänn.Ungersk sopsorteringMarknad med paprika, korv & dockor i långa rader.

På andra sidan bron - BudaMan kan ju bara inte säga nej när kyparen frågar om han ska ta ett kort...Pepsirestaurangen med mängder av mat och...enar..
Östeuropa gör sig påmint.

"Ta en sak som..."

Googlade just "oslo modevecka".  Komiskt. Ingen i svensk media bryr sig. Det kanske finns en anledning iofsej men..

jag och Torbjörn Flygt.

Häromdagen när jag skickade iväg tre ex av nyaste RES till Torbjörn Flygt gick det upp för mig att jag faktiskt står som medarbetare tillsammans med honom (och en drös andra). Okej, jag skriver notiser på 700 tecken och han flerasidiga reportage (ungefär om vad han vill dssutom) ,men ändå.

Trots det är jag rätt missnöjd just nu. Eller inte aktivt men jag har någon slags missnöjsam känsla mitt i förnöjsamheten. Det är en väldigt bekant känsla, en känsla som jag dras med typ jämt. Den förvandlas ofta till någon slags adrenalinstinn energi som får mig att skriva listor i 180 och i en viss mån också att bli en doer (men ibland slår det över och jag blir istället handlingsförlamad för att det blir för mycket). Det är en svår balans det där. Jag är aldrig nöjd och jag vet att det kommer ta mig framåt men denna känsla kan uppriktigt talat få mig att må riktigt skit ibland och känna att jag allt annat än duger.

Jämförelser är förödande och jag försöker att inte göra dem. Häromdagen traskade den här tjejen in på kontoret. Hon är 24 bast och vår nya Berlinbloggare. Då känns inte det här med redaktionsassistentjobbet plötsligt alls värt något längre.

Kanske behöver en Mia Törnblom-boost.

Jag kommer nog bo i London om något år eller så.Gissa bilden!Someone is collecting sneakers......and blandbands! Lotta & Chris hade en snygg lägenhet.Michael Jackson dog.

Fina Notting Hill.

Portobello.Bland turisterna och skyltdockorna på Oxford Street.Utgång. Inte vet jag varför jag har svarta tights mitt i sommarn.Inte varje dag man dricker drinkar ur en gammal grammofon!Dans, dans, dans på klubben där Chloe Sevigny Dj:ar ibland.Men idag var det en annan tanta.Lördag och Westland, som jag skrivit om
härFina värdparet.Broadway market.Brick Lane.We went for a curry, någon kastade en våtservett på Lotta och någon annan tog en väldigt käck bild på oss.Bästa drinkarna i Östra London!Det finns alldeles för många anledningar att flytta till London för att inte inte göra det.Men nu är Lotta i Stockholm. Och hon har lovat att jag kan få låna hennes paljettfynd någon gång. Hurra!

den absolut bästa person jag vet

Jag tycker verkligen så förbannat mycket om honom.

återföreningsångest

Precis hemkommen från Smögen till en tom lägenhet & en hög med eftersänd post i brevlådan. Ja, jag står fortfarande skriven i Uppsala och mamma eftersänder enträget & snällt. Snart 26 år och ingen permanent bostad. Så är det. Jag har adressändrat en gång under alla mina flyttar, det var till Fredsgatan. Sen flyttade vi till Stockholm och alla olika andrahandskontrakt tog vid och att adressändra varje månad (nåja) kändes liksom lite..,meckigt. Well,  någon ändring lär det inte bli det närmaste året. Eftersom att jag, tror det eller ej, just nu planerar en resa. Och efter det förmodligen ännu en resa och efter det....

Underbar post. Speciellt inbjudan till återförening med klassen från 9:an. Ja, frågan är om jag egentligen vill återförenas med någon? Och om jag vill betala 350 kronor för en Tex Mex-buffé (redan där blir det ju så fel). Jag är delad. Ena halvan av mig vill verkligen gå, men jag vet att det är för att jag har något sjukt behov av att visa att jag har kommit någonstans, vilket är en riktigt dålig anledning. Dels för att ingen kommer bry sig (och inte heller förstå.."ehh, nej, jag har inget fast jobb och ingen lägenhet heller faktiskt & jag har pluggat medie- och kommunikationsvetenskap, vad man blir? nej, man blir inget direkt, faktiskt så, på det sättet, men...", ja, ni hör just själva hur det låter) och dels för att jag måste behålla någon slags självrespekt.

Det mest ironiska med den där återträffsinbjudan är inte Tex Mex-buffén eller att dryck inte ingår i det skyhöga priset, utan att Emma Svärd, som skolkade sig igenom 3/4 av högstadiet är kontaktperson.

En sak jag iofsej skulle vilja veta är varför Jenny Pettersson snodde min grå Champion-tshirt i 8:an (ny var den också...) Hon trodde inte att jag visste men jag har vetat hela tiden. Det skulle vara en anledning.

Ni andra, ska ni gå?


Those summer nightsSystemet stänger tydligen kl 18 på tisdagar. Campari med juice är bittert. Vi åt dumplings till, det var lite bättre.ännu en kväll på terassen...Fredhäll. Det ser ut som att vi är helt ensamma på klipporna men det vill jag upplysa er om att vi INTE är.. Undrar hur många engångsgrillar som förbrukas i Sthlm under sommaren...Kajsa har helt klart en schysst balkong.Bröd med halloumi tack. Ylva tycker inte om korv. Ofattbart.Strand.Ta Västerbron från Söder till Kungsholmen är helt okej...Christine är en sommarflicka.
hits