A behöver veta bästa vägen till jobbet, jag måste ha en bokhylla - annars börjar det kännas som att vi bor här.fredag:panikpackningNo more världens-minsta-toalett - kanske det bästa med flytten?Men vi kommer sakna Åsögatan 157Vår nya lya har ett hål i väggen......och ett badrum med badkar!

I brist på annat har jag byggt en pyramid med böcker på fönsterbrädan. Bokhylla någon?

3 x Maggio

Vi var på konsert i fredags.


Det var bra.


Vad gör jag egentligen på si?


Senaste tiden har jag hållt på med det här:
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=225766


Vår byrå Söderhavet har lagt ut kampanjen (som annars bara syns i Frankrike) på sin webbsida:
http://soderhavet.com/clIENTS/sweden.se/spotify_demo/


(förra) veckans post (it)Dom här två konstiga lapparna fick jag i brevlådan förra veckan. Gubben under oss tipsar, av någon outgrundlig anledning, hur man sparar pengar (och detta genom att betala hyran kontant i handen varje kvartal..) och detta har han suttit och plitat ner på en hemmasnickrad lapp. Institutionen för naturgeografi blabla på Stockholms universitet påstår att jag gått en kurs där och kräver tillbaks en bok av mig. What can I say?

Ambivalenta mars

Månaden som inte kunde bestämma sig ifall den ville vara inne eller ute, solig eller snöig, vår eller vinter, glad eller sorgsen, sjuk eller frisk, stressad eller lugn. Ambivalenta mars.Yes, Emma och Lotta på Klubb Yes!Hiphopklubb yeah.Nöjd?


'

eller lite tvär? Viktoria hälsade på och vi åt Galettes på osiga & franska hålet i väggen ,Fyra knop.Hanna & jag promenerar Strandvägen ner efter Vårsalongen.På SI var vi roade över den mängd snö Stockholms kommun släpat till Slottbacken för den årliga skidtävlingen runt slottet.  Det mest ironiska var nog att det skedde under en av typ tre snöfria dagar.
Klimatsmart någon?Ingen sms:ar som Emmy. Jag är alltid sen.Business to Business, affärsutveckling, what? Christine fattar inte alls vad Emmy gör om dagarna. Emmy drar då upp sin anteckningsbok från pocketshop och demonstrerar med en teckning. Christine var dock ett lika stort frågetecken efteråt.Poppiusdagar. Sanne och Petter på väg till vårt stammislunchhak ovanför Mariatorget. På Café Aguéli finns begagnade böcker, konst och hemlagad gulashsoppa. Kanske trevligast i stan?Våren kom en lördag. Anders promenerar mot solen med en kaffe i handen på ljuvliga ÅsögatanJag fick med'an på en promenad runt Årstaviken. Hade nog inte gått om inte bror Johan bosatt sig i Hornstull.


Nästa dag: söndag med Emma.I huset bakom mig  bor Therese och Markus samt Robyn. De träffas och hänger i tvättstugan ibland.Snart åker vi till Berlin hörru!

Sen sist

Två jobb, ett plugg, en praktikplats plus diverse annat. Ja, det är precis så galet som det låter och därför har jag inte bloggat ordentligt på evigheter. Våren har kommit (och gått, det är återigen snö på marken..) men jag har börjat använda min vårjacka från Myrorna iaf. Hurra! Men men, statistiken på bloggen är sämre än någonsin så förmodligen är det typ inte någon som bryr sig om jag bloggar eller ej.

Det är ironiskt att jag numera innehar en funktion som bloggstrateg men verkligen inte tillämpar alla de där grejorna man ska göra för ökad trafik på min egen blogg. Jag funderar på det ibland, att jag ska börja toklänka, kommentera, pinga varje inlägg & skriva om typ FRA (gäsp) men sen känner jag bara att det inte fyller någon funktion för mig. Det är inte därför jag bloggar.

Mycket bra har varit sen sist - jag har ätit crepes på Fyra Knop två gånger, uppgraderat  
Music Room till vår råcoola Spotifykampanj som sätter igång i Frankrike imorn (tyvärr behöver man ett fransk IP-nummer för att kunna se vår tredimensionella gubbe Torsten med kasettansikte & tapeinvirad kropp), varit på Vårsalongen, sett konstmamman från Familjen Annorlunda på nyupptäckt Söderhäng, ätit våffelbuffé med Emma på Strand, promenerat, ätit middag hos Christine på Rörstrandsgatan, varit ute och sprungit en gång (!) med mera.

På mediebevakningsstället kanske allt är lite bättre än vanligt. Häromdagen blev jag satt på att koda bloggar som skrivit om en viss hudvårdsprodukt (vill inte hamna i mediebevakningen själv & skriver därför inte ut märket) och då insåg jag hur ofantligt många trökiga bloggar det finns. Visst, jag förstår att min blogg också kan vara gäsp ibland när jag skriver om saker för den oinvigde men här pratar vi om folk som skriver långa listor på vilka hårprodukter de använder och lägger ut fula foton på sin duschhylla. No offense småbarnsmammor men det verkar som att många har för mycket tid. Man ser en stor majoritet av  tonåringar och 35 plus-something som bloggar om sådana här saker. Tråkigt och totalt opersonligt.

Jag & Emma åt som sagt våfflor på Strand idag och pratade om att vi är i den bästa åldern. Eller borde vara iaf. Men det börjar krypa uppåt och jag tror det kommer rassla till om ett par år. Med barn & sånt alltså, även för oss. Fast inte för mig. Jag tänker snarare sju.  

Oj, nu har jag skrivit alldeles för långt (ett bra blogginlägg ska helst inte vara mer än fem meningar långt...)

Vill bara inflika att det var så härligt i fredags. Vi AW:de på Lilla Hotellbaren och alla mina bästa var där vilket typ aldrig händer. Emma, Heidi, Ylva (som jag inte sett på typ 2 månader)  Kerstin och Emmy. Sen gick några av oss till Debaser och kollade in Jonathan Johansson. Det var en bra kväll.


www.twitter.com/emmaliten

Tyvärr hinner jag bara mikroblogga nuförtiden. Men misströsta inte, I'll be back.

Trots detta:Vårt hem förfaller, vi har inte gått till sopstationen på oändligheter. Känns totalt meningslöst att sätta igång ett städningskorståg när man ändå kommer behöva flyttstäda om två veckor.Ahh..snöhelvete. Jag får kräk-känslor bara av att titta på min grå så kallade vinterjacka & min noppiga stickade halsduk som ideligen envisas med att fastna i hårnålarna jag måste ha i nacken på när jag sätter upp mitt råttfärgade trötta hår. Våren kom någon gång då!


Ändå är alltså så jäkla bra nu.

Frilansseminarie

Josefin Olevik började. Hon berättade om sina reportageresor till Bangladesh, Japan och Mexico - artiklar publicerade i DN Söndag, SvD, Aftonbladet & allehanda facktidningar. Tiotusen kronor där, några tusen här. Nej, det är inte så svårt, det är bara att tjata sig in, vara på, skicka sina synopsis och sen vänta en vecka. Facktidningar betalar bäst, det finns ju så många - Råd & Rön, Köttmagasinet, Opsis Kalopsis & gud vet allt. Man kan dock aldrig förvänta sig att få vad Journalistförbundet rekommenderar.

Sen kom Thord Eriksson, redaktör på Fokus, chefredaktör för Nöjesguiden på 90-talet. Han hade med sig de tio dödssynderna - de här sakerna får ni absolut inte göra. Sen räckte en tjej upp handen och frågade om de någonsin tar in någon som är helt "grön". Nej, svarade Thord. "Hur ska man komma in då?" frågade en annan. "Det är svårt sa Thord, det är nästan omöjligt, jag rekommenderar att ni börjar på en redaktion, kanske på en lantsortstidning och där gör er ett namn. Men det viktigaste är att ha kul, glöm inte att ha kul!".

Just det.


Stockholmare vs lantisar

Helgen gick som vanligt för fort men innehöll massor av värda saker. Bland annat kollade jag in dokumentärfilm på Tempo med Kerstin. Vi såg Japan; A story of love and hate. Värd! Jag vill åka tillbaks till Japan och upptäcka saker.

Stockholm har så enormt mycket att erbjuda & jag struntar fullständigt i huruvida man beter sig som en  "riktig" Stockholmare eller inte när man vill ta del av det utbud som finns. Tydligen tycker infödda Stockholmare att inflyttade är lite väl desperata i sina försök att leva "storstadsliv" & att DN på stan är en blaska för lantisar. Därför var det rätt befriande att läsa artikeln i Södermalmsnytt att varannan person på Söder är inflyttad. I artikeln uttalar sig omvärldsanalytiker om saken och menar att staden skulle stagnera utan inflytt och att det är just de inflyttade som står för det mesta av Stockholms kulturliv. Att det snarare handlar om att människor med gemensamma intressen söker sig till varandra och att det inte har med var man kommer ifrån att göra.

studiebesök på redaktionen

I veckan har jag varit på två olika tidningsredaktioner. På tidningen Arbetaren ser det ut precis som man kan tänka sig på en vänstertidning. Det luktar unket, man har gamla lagerhyllor & grå arkivskåp, kaffet man dricker är bryggkaffe ur termos och muggen är smutsig. Dessutom tjänar alla på tidningen 21 000 i  månaden, chefredaktör som vaktmästare. Tidningen Res - delar kontor med glassiga Bon ovanför Brunogallerian. Stilen är minimalistisk, krukväxterna stora & gröna, espressomaskinen högljudd. Lönerna är högre men annonsintäckterna räcker ändå inte. Som tur är reseskrivbranschen så attraktiv att man gärna jobbar gratis. Just det. Gratis.

Imorgon ska jag intervjua generaldirektören på SI. Jag har suttit och googlat hela kvällen. Vem minns
elitlistan med Alexander Bard i spetsen som orsakade ett sånt rabalder för några år sedan?

hits