sommaridyll, man får ju inte missa´t

Jag har inte varit ute på hela dagen idag. Sånt inger ångest. Men jag insåg häromdagen att veckorna går så jäkla fort, att snart är det höst så jag har suttit med uppsatsfan och finlirat. Ska ta igen all sommaridyll snart när Ylva kommer och hälsar på. Det ska bli superhärligt, vi ska fika på Axels kiosk, laga middag och snicksnacka. Sen kommer det några till järpar och då ska vi sitta ute på bakgården och dricka vin. Jag tycker mest om sommarkvällarna.

Helgen var bra. Skärgården, Södra teatern, Uppsala, bad vid familjens hemliga brygga vid Fjällnoraskön, grill, kubb, solnedgång bakom Flogstahusen och igår parmiddag. Ett märkligt fenomen. Mer om det vid ett annat tillfälle.


jag tycker väldigt mycket om livet på åsögatan


stekfritt

Det var onekligen glest ute för ett par veckor sen och man suckade och tänkte "vilken liten stad Stockholm är". Men det här är ju ett annat sätt att se på saken.


semestervärme

Jag har förvandlats till en husmor. Det trodde jag aldrig. Hela dagen har jag fixat med picknickmat till min och Anders skärgårdsresa som går av stapeln imorgon. Vi ska göra en favorit i repris från förra söndagen då vi hade jordens härligaste dag på finaste Grinda. Vi gjorde dock en tabbe och bokade inte stuga i förväg och vi äger inget tält så det blir ingen sova-över-resa. Lika bra, då kan man komma tillbaks till Stockholm och gå ut på kvällen om man vill.

Ja, vad händer annars. Jag har fått semester, värmen har kommit och ikväll ska jag dricka vin och bada med Ingrid på Långholmen. Hejsvejs.

the office, part II

Nu har jag bara en intervju kvar att göra samt hela summeringsarbetet. Sen har jag semester, hehe. Min sista intervju är med någon journalist från Västerbottens tidning imorgon kl 9.00. Projektledare Pierre kommer insläntrandes kl 11 på förmiddagen varje dag. Jag tror att han är en sådan kallad rejvare för jag har hört att han lyssnar på trancemusik i sina stora hörlurar och en gång råkade jag tjuvläsa ett sms på hans mobil där en tjej kallad Sabina 10 kg frågade om han skulle med och dansa i natt. Det skummaste är att han låter mig ha hans mobiltelefon hela tiden. Jag använder mig av den till inspelningar och idag tyckte han till och med att jag skulle ta med mig den hem över natten. Så den ligger här i min tygpåse och ljudar då och då av signaler. Efter Sabina-sms:et vågar jag inte se efter vad det är som låter.


Jeans i Nordkorea

Jag skrev ju för ett tag sen om att jag ville åka till Nordkorea. Häromdagen läste jag den här artikeln i DN på Stan. Så intressant och coolt. Ta mig med! Jag vill också åka dit och sälja jeans och gå på Mass Game. Måste säga att jag är imponerad. Det kan inte ha varit helt lätt att ta sig igenom alla filter för få åka till ett så stängt land som Nordkorea med en affärsidé som att sälja jeans. Kanske för att jeans är något folkligt? Något som kan passa i ett land där alla drillas till att vara likadana. Fascinerande.

politiskt inkorrekt trots förändrade referensramar

Ibland utför jag politiskt inkorrekta handlingar.  Typ snokar på facebook. De jag snokar på är oftast gamla klasskompisar från storvreta och annat löst folk. Givetvis gör jag det för att jag vill bekräfta alla mina fördomar och höja upp mig själv. Astöntigt och fel. Jag vet. Men så är det. Jag vill liksom försäkra mig om att alla har hamnat där jag alltid trott att de skulle hamna. Det låter som att jag har en askass och snevriden människosyn och att jag missunnar folk lycka och välgång. Så är det inte.

Men hur är det då? Innerst inne vet jag. Jag har drabbats av enormt högmod men jag försöker intala mig att jag har distans. Jag hoppas och tror att jag inte skulle bloggat om det om jag inte hade haft distans.

På f12 i fredags såg jag en tjej från Storvreta. Jag var tvungen att gå fram och prata med henne. Hon var två år äldre och kände inte igen mig. Hon berättade att hon jobbat med Bindefeldt och att hon nu skulle starta eventbolag med Niclas Rahm. En en bit av mig hurrade för jag såg ändå där här tjejen och hennes gäng som några jag möjligtvis kunde identifiera mig litegrann med när jag var yngre men nu skulle hon jobba med Niclas Rahm och i min ögon är det så himla B. Vem jag nu är att tycka så men jag kan liksom inte hitta något stimulerande i den kulturen. Även om jag kanske har gjort det förut. Tanken på att jag allvarligt funderade på att åka på tennisveckan i Båstad för två somrar sedan och att jag har Ebba Von Sydows så kallade stilbok liggandes nerpackad i en låda är ganska fascinerade. Att ens referensramar kan förändras så. Jag undrar om jag alltjämt kommer vara en sån kameleont eller om man hittar sig själv mer och mer med åren? Jag hoppas på det sistnämnda. Och jag hoppas också att det resulterar i att börjar skita i vad de där folken, som jag inte ens kände då, har för sig nu.

The Office, part I

Idag började jag jobba på kontor. Jag har eget rum, egen laptop och kan dricka så mycket kaffemaskinskaffe jag vill. Helt okej. Jag jobbar med Pierre och han lär mig hur man intervjuar på bästa sätt och hur man ställer de bästa följdfrågorna. Sen får jag göra det jag är bäst på, nämligen transkribera. Som tur är varar jobbet bara i två veckor. Jag tror egentligen inte det här med kontor är min grej. 

fullt väder?

Herregud. Nyligen upptäckte jag att jag skrivit " det var fullt vääääder" istället för "det var fult vääääder". Var givetvis tvungen att ändra det illa kvickt. Sen kollade jag omkring lite i bloggen och såg att det stog Shangahi lite längre ner. Där ser ni, jag behöver totally glasögon. Det är vad det handlar om . Inte dyslexi eller liknande. Jag undrar hur många slarvstavfel den här bloggen består av och jag undrar verkligen hur många fel jag skrivit åt Jajja Communications där jag skriver på provision. Det går fort vill jag lova.

sommaren 2008: det var fult väääder, det var fult vääääääääder

Jag är lite bitter på det här oberäknerliga vädret och givetvis har jag inte varit ute idag för att jag suttit inne och pluggat och sen när man väl har möjlighet att gå ut och har planerat med sina vänner att man typ ska mötas i en park eller på något mysigt afterwork-ställe då brakar regnet lös. Det har varit kännetecknet lite för den här sommaren tycker jag. Planerade utekvällar - dåligt väder. Hemmakvällar - fint väder. Och det spelar liksom ingen roll att man försöker planera lite utefter vad SMHI säger för det stämmer ändå aldrig. Nej. Nu ska jag samla ihop mit bittra jag, köpa den där flaskan rosévin och åka ut till Heidi och äta sushi. Sen får vi se. Hej.

Ansiktsmaskinen på Fredsgatan 12, tisdag kl 23.56

Emmasvarld fångar ett ögonblick i den gångna klubbveckan. Samt dokumenterar vad som hände före, under och efter det att bilden togs.3: Jag var på gratisyoga i rosenlundsparken innan jag åkte till 1 där 2 och några till var.
1: Vi möttes några tjejer vid halv åtta, bland annat jag och 2, och köpte pizza i gamla stan sen gick vi hem till mig
2. jag ringde frenetiskt till 3 för vi hade bestämt att vi skulle gå ut men 3 var på yoga så jag mötte upp 1 och några andra. 3 kom sent, men det brukar hon. jag köpte en pizza åt henne.
3: pizzan var lite kall när jag kom, vi sköljde ner med rött vin och rosé och pratade om våra CV:n, brunchställen och badplatser i Stockholm.
2. Jag och 3 bodde i samma korridor när vi läste i Örebro, 1 lärde jag känna för snart två år sedan när vi började på marknadsakademin. Vi skrev precis d-uppsats i marknadsföring tillsammans, vi fick VG.
3. Jag och 2 har ju bott vägg i vägg. Vi har haft oändligt många utekvällar ihop. 1 har jag lärt känna relativt nyligen, men vi har hunnit träffas en del allihop. Förra året var vi en hel del på China...
1. jag hade inte tänkt gå ut men 2 och 3 övertalade mig, det är väldigt kul att gå ut med båda två så jag kanske inte var så svårövertalad och vid elva gick vi till f12, det var rätt så mycket folk redan när vi kom.
2. Det blev riktigt bra någon timme senare, tyvärr gick 1 hem för hon skulle upp och jobba nästa dag, vilket jag visserligen också skulle, men jag stannade med 3, som inte jobbar
3. jag jobbar visst! men det blev en rätt sen kväll för att vara en vardag för mig och 2. Vi gick hem efter 2 i alla fall. Det var en riktigt bra kväll.


finns det något bättre?

Finns det något bättre än att ligga i Vitabergsparken, dricka kaffe ur termos, läsa Bitterfittan och känna hur alla ilska bara bubblar upp djupt nere från maggropen på en? Ibland kan ilska vara en skönare känsla än glädje.


avsky mot regn och kyla

Vad man blir fixerad vid vädret på sommaren. Annars brukar jag inte bry mig särskilt mycket om det men nu kollar jag prognoser varje dag och försöker hålla hoppet uppe. När det kommer en dag med sol och något som ska likna sommarvärme tror man att "nu, nu kommer sommaren, äntligen, och det för att stanna". Sen vaknar man dagen därpå och regnet strilar ner. Och det förtsätter att strila under hela dagen och man suckar och tänker "jaha, det blev inte mer än så".

Igår var den dagen. Vi var inne hela tiden. Jag transkriberade och Anders sökte jobb. Sen kom Annki & Johan och vi gick på indiska kvartersrestaurangen och på nya Narniafilmen ( att man läste böckerna när man var liten men fortfarande inte minns någonting är för mig en gåta) och det sved liksom inte alls till för att man gick in i en biosalong mitt i sommaren. Och när vi kom ut var det bergis bara 5 grader eller något sånt och man såg att folk hade plockat fram sina varma jackor.
Sorgligt är det och jag avskyr det rent ut sagt.


shangahi baby

Ikväll donade jag med mina saker och plockade ut sånt jag ville ha med till Stockholm. Alltså, diverse böcker, smycken, kläder och inredningsprylar. När jag var klar med alltihop kom jag på att jag saknade en viktig bok. Shanghai baby. Jag läste den för flera år sen men vill läsa om den nu men jag hittar verkligen inte den nedrans boken! Asstörigt. En världslig sak och den kostar väl typ 29 kr att beställa på Internet. Det visar dock hur dålig koll jag har på mina grejer och att det mycket väl kan finnas en låda någonstans där bokfan ligger tillsammans med en hel massa andra saker som jag kanske vill ha. Fast om jag inte saknar dom behöver jag väl dom inte. Kanske till och med har lånat ut boken. Någon som känner igen sig?
Sen letar jag efter Fyren med Virginia Wolf som jag är säker på att jag sett i mamma och pappas bokhylla men den är också borta....boktjuv i farten. Skumt är det.

pufflugg i trökig lägenhet på himmelsvägen i Storvreta

På startsidan på facebook finns det ju ren ruta i kanten med tre personer som man "borde" adda för att de typ är kompisar med flera av ens egna kompisar. En av personerna som alltid syns där för mig är Ewa Söderkvist.
Ewa Söderkvist ser ut som en kvarleva från 80-talet, hon har en enomt puffig lugg och skulle kunna vara en karaktär ur typ Mia & Klara. Skitkul. Och henne tycker de på fejjan att jag ska bli vän med. Om jag inte minns fel är hon typ tillsammans med en bror till en bästis jag hade när jag gick i lågstadiet. Redan då var hon lite avdankad, säkert bara lite över 20 men bodde i en trökig lägenhet i Storvreta med bästisens brorsa. Kommer ihåg att jag och bästisen var där en gång för att spela in kasettband med låtar från Mr Music. De hade en jättestor orm i ett akvarium. Trist.

kvällen igår, dagen idag

Kvällen igår: fest hos Heidi och Daniel i deras enorma lägenhet i Vasastan ( sponsrad av Red bull såklart...). Träffade bland annat Kajsa Villman som fått jobb på Agency. Jävligt bra jobbat. Vi pratade Resumebar och hippheten hos PR-byråer, vara eller inte vara? Sen tippsade hon mig om ett råvärt pressklippningsföretag jag aldrig hört talas om.  Kl halv 12 kom 13 taxibilar och skulle hämta upp sällskapet. Jag, Anders och Matilda kände dock inte för stureplan och 200 kr i inträde och tog tunnelbanan istället. Matilda droppade av och vi fortsatte på egen hand med att hitta 90es. Mitt sinne för Stockholm är dock inte oklanderligt i alla lägen och vi hamnade på Hotell Reisen istället för Riddarkällaren. Där tog vi en drink och fortsatte till Debaser Slussen där kön var en kilometer lång så vi satte oss på trappan uppe på berget och tittade ut över ett magiskt vackert Stockholm till tonerna av housemusik från en rysk kryssningsbåt. Sen gick vi hem och åt mängdvis med snabbmakaroner och såg någon fånig film på tv. En bra kväll.

Nu är jag i Uppsala och träffar småkusinerna som inte är så små längre och packar ihop lite grejor. Imorgon ska mamma och pappa köra upp saker och cykel och kolla in Åsögatan. Cykel. Så himla värt. Då kan jag exempelvis cykla till Reimersholme och Kerstins brygga och kvällsbada på nolltid.

Jag är trött efter veckan och njuter av att vara i Eriksberg och få lagad mat. Ska inte röra ett finger ikväll.

sommarkul

Igår var jag och Matilda på Carin Westers visning i Berzeli park. Jag tyckte väldigt mycket om den faktiskt ( men jag tänker inte dra några detaljer eller lägga upp några bilder för den delen, håller inte på med sånt trams) och den var väldigt söt och Carin Wester var också väldigt söt och avslutningslåten var den där med Kleerup som jag gillar väldigt mycket. Jag däremot var helt fel för kvällen, iförd fodralklänning och färgglada tajts ( sooo last year liksom, haha) istället för de obligatoriska upprullade chinosen .Stora glasögon hade jag inte heller. Men men, det var kul att se ändå och vi hamnade näst längst fram, nästan front row alltså, yeah, tillsammans med stockholms "bloggelit" ( som kalendarium uttryckte det...) och alla fräna stylister.

Sen gick vi ut och åt en bit (tss) på Vapiano och avslutade det hela med ett glas vin på Utecompaniet. Eller kvällen i sig avslutades med loverboy på Mosebacke. Det är sommar och vad man dricker. Vin varje dag typ. Idag har jag dock tagit en time-out och hängt med Kerstin runt Årstaviken och käkat piggelin. Allt vi kunde skramla ihop till. Nu ska jag sätta mig ute på gården och läsa tror jag. Imorn väntar jobb och jävla kungens kurva. Bussarna strejkar ju så jag måste åka ända till Gallerian för att ta IKEA-bussen. Livet är småjobbigt ibland men jag har fått ett nytt jobb. Dock bara under två veckor. På SIFO. De ni. Sen var jag på Resteröds idag och gjorde en av mina sista intervjuer så allt börjar ta sig. Jag kommer hinna klart den här gången.


hits