att vända på dygnet...

är inte bara något påfund som föräldrar skrämmer en med som jag trodde när jag var tonåring. det ska inte kännas som mitt i natten när man vaknar av väckarklockan kl 11 på förmiddagen.

enligt damernas världs januari-nummer är nattugglor mer impulsiva, otåliga och riskbenägna än de kvällströtta. ja..det kanske stämmer. fast så jävla impulsiv vet jag inte om jag är, jag är enormt strukturerad till exempel.  då syftar jag inte på mitt rum eller något sånt om det var någon som trodde det, (alla som sett mitt rum vet vad jag menar) utan det ligger på ett annat plan men det tar vi en annan gång.

nattugglor ska också göra av med mer pengar. och ja, göra av med pengar. det kan jag.

det är egentligen helt sjukt att vara såhär pigg på kvällen. jag är ALLTID pigg på kvällen. hur lite jag än sovit natten innan. ibland sitter jag framför datorn till kl 03.00. det är fan inte normalt.

de dagar när jag tvingar mig upp tidigt, när jag måste upp tidigt mår jag i och för sig skitbra. dagen blir så lång! man har hunnit med en massa och klockan är bara 12 liksom. helt underbart. men att sova på morgonen är också  underbart.

har börjat dansa lördagmornar kl 10. jag orkade inte upp i lördags. undrar hur många lektioner jag kommer att missa den här terminen...

1-årsjubileum!

för 1 år sedan: unga och förväntansfulla...med varsin..namnskylt.

17031-34

nu: lite blondare, mer softistikerade, tajtare och ehh...fullare?


17031-35

storemma & lillemma studentgatan 30, 311-312 - snart ett minne blott

hur tror du egentligen att jag ska klara mig utan dig?

vem ska jag nu knacka på mitt i natten när det krisar?

kan inte fatta att det ska bo någon annan idiot i ditt rum. vem fan ska det vara?

fan. snälla. flytta inte härifrån. inte utan mig.

se inte så förbannat glad ut. det är inte kul.

17031-33


veckans budgettips: smink

det här tipset gav allrakäraste syster mig för flera år sedan.

har du slut på både foundation och pengar och inte lust att gå osminkad eller riskera utslag av en budgetvariant?


gör så här: gå till en bra sminkkedja. exempelvis face stockholm eller make up store. åhléns märkessminkavdelning fungerar också utmärkt. säg att du vill köpa en foundation, men att du inte är riktigt säker på vad du vill ha. extremt serviceinriktade som personalen är på dessa ställen börjar de givetvis hjälpa dig. förmodligen häller de upp foundation i en liten burk som du får ta med dig hem och prova. om de inte gör det frågar du efter en. alla ställen med självaktning som säljer smink ger ut tester. det som är bra är att dessa burkar håller i typ 1 vecka om man snålar lite. sedan när man varit på ett ställe är det bara att fortsätta. så här kan man hålla på länge. på åhléns jobbar det dessutom ganska många olika personer.

ps. håll inte på för länge, inte så jättekul att bli upptäckt .ds

tre armar och ola salo

förra sommarens snyggaste bild.

17031-31


uppsala vs örebro

förlåt cajsa och förlåt lisa. förlåt också ulrika, robin och terese. ni vet att jag tycker jättemycket om er. men jag är tvungen.

ska gardera mig lite först. jag vet att uppsala innehar 50 000 fler invånare än örebro. jag vet också att staden innehar ungefär 25 000 fler studenter . jag vet också att uppsala inte är en stor stad på något sätt. uppsala har många brister. exempelvis är uppsala känt för att ha väldigt litet city i förhållande till sin storlek. fram till för ungefär 5 år sedan innehade uppsala H&M, ginatricot och vero moda. för övrigt har jag givetvis valt att bosätta mig i örebro. det är ingen som tvingat mig. tycker bara att det är intressant att visa lite skillnader.

 

cafeér 

örebro: 10 stycken. detta är allt som allt. har dock inte räknat med de ställen man kan fika på i tex. krämaren för det har jag inte gjort på motsvarande ställen i uppsala. är möjligt att jag missat ett par stycken då jag inte är infödd. av dessa 10 cafeér anser jag 3-4 stycken vara bra.

uppsala:  33 stycken.
då har jag räknat med alla nationer som man kan fika på. dessa är ca 10 st. av alla 33 skulle jag uppskatta att 20 stycken är cafeér man vill gå till.


klubbar

örebro

riktigt bra ställen: sorry. men inget ställe känns riktigt kul. satin och babar fungerar beroende på vilken klubb som körs. är man student går det givetvis att ha väldigt roligt på universal (klaras) och kåren men detta inte beroende på att dessa är bra ställen (inredningen, musiken, känslan etc) utan för att man känner många.

okej ställen: frimis och björnstugan. men den generella uppfattningen är att det förstnämnda försöker spela på något slags stureplanskoncept som inte alls fungerar och att björnstugan är lite väl mycket finlandsfärja samt väldigt trångt.

strömpis och harrys tänker jag inte kommentera då jag, som sagt, bara fyller 23 år i år.

uppsala

riktigt bra ställen: birjer jarl, hyllan, escobar, stockholms nation, snärkes nation. alla dessa ställen är faktiskt bra jämt och alltid. inte varje dag hela veckan såklart men... övrigt har kalmars nation en väldigt bra popklubb.

bra ställen för de som precis fyllt 18: seven, plan B och alfonz. här delar vi inte på samma ställen! (som tex frimis och klaras som har olika åldrar olika dagar) .

okej ställen: katalin ( konserter och juldagen), fredmans, uppenbar. övriga nationer som har klubb en dag i veckan som norrlands, ÖG, v-dala, värmlands (brukade vara proppat fredagar men birger jarl tar inget inträde för de med kårleg nu så de har snott alla studenter).

upstairs och flustret tänker jag inte kommentera då jag, som sagt, bara fyller 23 år i år.avslutningsvis vill jag säga att örebro visst innehar sina små guldkorn. frukostbuffé på java, butiken entertainment, ständigt mysiga (men lite uttjatade) bara vara, alla de band som gästar satins klubbar m.m.  ett STORT minus är dock den väldigt bristfälliga H&M-butiken.

jag överlever nog en termin till.

ciao!
nu - ångest i drivor instängd i campusbubblan

jag trodde aldrig att jag skulle kunna känna så starkt av längtan bort någon annanstans.

det tog emot att packa upp väskorna. kläderna ville inte in i garderoben. jag fick trycka in dem.
att något var fel kände jag redan när jag klev av 12:an och spatserade igenom studentgatan.
vanligtvis när jag kommer tillbaks brukar jag känna mig glad. förväntansfull, nostalgisk, upprymd.
den här gången kände jag mig inte alls så. tvärtom var ångesten så stark att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

den första jag träffade var erik och jag sa till honom. "jag har massor att göra, men jag har ingen inspiration till någonting, det enda jag skulle vilja göra är att supa mig full".
aldrig trodde jag väl att en smygpremiär på klaras skulle kännas som veckans höjdpunkt.
 jag som inte ens gillar klaras. när jag fick veta att det hela var inställt höll jag på att börja gråta.

jag längtar hem. ofantligt mycket.

"du skulle inte vilja vara här heller"
sa josse till mig i telefonen.

jo just nu skulle jag fan vilja det. jag vill träffa mina vänner och skvallra om folk ifrån gymnasiet.
 kunna välja bland 20 olika cafeér. gå ut på en tisdag ifall jag har lust.

men det är klart att hon har rätt. hade jag aldrig tagit mig ifrån uppsala hade jag inte velat vara där just nu.
och egentligen så är det bara att åka hem då och då. det finns alltid kvar. eller? det kanske är så att jag är rädd för att det ska försvinna? att helt plötsligt en dag när jag kommer hem går mina tonårsförälskelser där med barnvagn. uteställena befolkas av puttefnask. till och med filtrocksjens har stadgat sig.
 

jag tror att jag har stannat här för länge. jag borde ha åkt vid det här laget.
man ska åka när man är på topp. jag kan inte åka nu. det är helt omöjligt.
jag vet att jag bara har ett alternativ. jag tänker inte låta våren bli en enda lång transportsträcka.
jag vägrar. det måste gå på något annat sätt.

jag fyller 23 år i år. snälla, kan någon tala om för mig att jag fortfarande är ung.


då - escobar, uppsalaescobar trettondagsafton 2006


håkan hellström=juste grabb?

riktiga fynd som hittats under diverse rensningar

brev från håkan hellström

ett brev till min syster ifrån håkan hellström som han skrev när han var trummis i honey is cool. jag fick det av henne när jag var ett stort BD-fan. då var han såklart inte lika känd som nu så jag la det i någon låda och glömde bort dess existens. håkan skrev "du kan ringa mig om du tycker jag verkar vara en juste grabb". telefonnumret stod med såklart. hemnummer.

utskrivna massmail

när jag gick i 9:an skickade jag tillsammans med min bästis josse massmail till alla på våra ICQ-listor.
vi hade (yes it is possible) ännu mer skruvad humor på den tiden än vad vi har idag. de flesta handlade om eivans skinnjackor AB. exempel

"vill någon köpa Eivans skinnjacka? Ehh..."

eller

"you can look but you cant touch. I dont think I like you much. heaven know what a girl can do. I think I am paranoid. Eivan".


40 utskrivna dagböcker

jag räknade ut att jag skrivit ut 25 dagböcker sedan jag började 1:an i gymnasiet. 25 stycken på 8 år. ifrån tiden före finns det också en hel del såklart. jag planerar inte att sluta. jag skulle inte kunna ifall jag skulle vilja.


hits