Nina Frisk eller helt enkelt bäst i världen på line dancing

Jag har blivit lite kamerafixerad på sistone. Sanningen är att jag inte ens äger en egen utan snyltar på Charlies (läs Anders) hela tiden. Jag tar ofta skumma bilder som jag har någon slags idé om vad jag ska använda dem till. De här är från förra helgen.

image358

Utanför Folkes. Annika tycker den här Nina Frisk verkar så himla bra.

image359

Korridorsfest. Vi fejkar stämplar.

image360

På väg hem ,vid Folkes igen. Vi tjuvlyssnar på utbytesstudenter. En amerikansk tjej pratar om att hon ångrar att hon inte satsade på att bli bäst i USA på linedancing....

För stunden känns alltihop som självklara line-ups till bloggen. Nu efteråt vet jag inte riktigt. Ändå gjorde ja't! Bloggade alltså.

Vad jag vet är att jag träffade väldigt många folk från förr på Velvet. Det var nästan en konstigt känsla. Eftersom att jag inte är kvar i Uppsala tar jag för givet att andra inte är det heller. Men det är klart dom är. Kul var det och jag och Annika sprang omkring och gjorde tunneln på folk. Precis som på den gamla goda tiden.

Soukpartyyeah

Jag är lite efter i mitt bloggeri men det kan inte hjälpas.

Förra veckan hade vi fest på Souk. Det var gratisdrinkar, tilltugg, modevisning, goodiebags och glammigt värre.
Förutom att vi var tvungna att jobba som vanligt. Så fort vi försökte ha lite kul påmindes vi om "våra positioner". Jag var placerad på rean (yeah) och min chef tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att städa den eftersom ingen ändå kollar reakläder under en fest...


Alla var vi givetvis på våra positioner, bara lite snyggare än vanligt. Själv hade jag slagit till på den rosa bakelseklänningen kvällen till ära. Några andra körde Ann-Sofie Back.


Beyond Retro-folket var däremot inte på sina positioner och jag avundades dem som vanligt. Verkar så soft att göra snygga displays och dricka kaffe hela dagarna. Men sen tjänar jag dubbelt så mycket också...


Kvällen led mot sitt slut och några av oss kunde pimpla upp hela Topshops vinlager...medan vissa andra var tvungna att räkna kassor. Själv var jag påverkad, dryg & körde kameran rätt upp i nylet på de stackars stängningskrakarna.


Vi asvlutade kvällen på Cafe Opera med nära, kära och diverse ölbiljetter.


"We call it livsfilosofi"

Var hemma hos Josse ikväll. Vi åt AmazingThaimat och drack te. Josse har som en egen liten te-butik hos sig. Stora, vackra brukar fyllda med löste som hon öppnar och låter dig lukta på. Precis som tanterna inne på tehörnan. Överhuvudtaget tycker jag om att vara hos Josse. Hon har renoverat sin lägenhet själv. Den är snygg och man ligger på stora kuddar på golvet. Sen har hon bra skivor. Josse är en av de få människor jag känner som fortfarande köper skivor.

Vi kollade på Idol och Top model. Det var kul och fnittrigt. Top Model såg jag aldrig förut eftersom O.C var samtidigt och det är egentligen inte mitt favoritprogram men rätt roligt ändå. Vi garvade åt ryskan, eller tyskan, eller vad hon var och givetvis åt tjejen som vägrade klippa av håret. Stackars krake. Men rätt strong gjort ändå, eller? Har man en livsfilosofi har man.

Sen tog Josse fram en gammal blandskiva jag bränt henne för typ tusen år sedan. "Absolut soffpotatis". Kanske var vi inne i en soffpotatislivsfilosofifas då, vad vet jag?! Det var en bra skiva iaf. Många låtar jag knappt ens mindes. Jag saknar min gamla dator så jäkla mycket. Där fanns verkligen allt. Kommer aldrig kunna bygga upp ett sådant bibliotek igen.

Hela veckan har varit mycket mys ( blandat med megamycket jobb). Jag bodde hos Heidi i hennes lägenhet på Sveavägen från måndag kväll tills i morse. Känns som att alla mina vänner håller på att förflytta sig från Söder till Vasastan med omnejd. Men jag tycker om det.

Heidi är typ världens sötaste. I måndags när jag kom hade hon ordnat mackor med pålägg och te, brie och kex. Sen fixade hon substitutstandborste, sovtröja och allt det där som jag givetvis glömt. Igår kväll jobbade jag stängning igen och då gick hon och köpte sushi. Vi drack vin, kollade på DH och pratade om pojkar, vänner, den svunna tiden i Örebro, den nya tiden i Stockholm.

Soffpotatiskvällar är mitt nya tror jag. Min nygamla livsfilosofi.

Knep&knåp

Pysslade lite med mitt skolblock häromdan. Det var så längesen jag gjorde något liknande. Väldigt gymnasial känsla. Jag kommer aldrig glömma när vi satt på bryggan och jag tappade min egendesignade kalender i fyrisån. Det var en sorgens dag.

 image347

image348


Jag&Maja skulle gå på Feist. Men nu har någon dum lärare på ÖU ändrat hennes schema. I need to go! Vem vill gå?


Emma left me for Parisimage343

Förra helgen hade vi hejdå-fest. Emma hade städat ur sin lägenhet. Tom & sorglig blev den.Andreas livade upp stämningen med att härma mannen på "bebis-affischen" från korridoren på studentgatan. En imitation utan dess like. Det enda som fattades var bebisen själv.Sen gick vi och dansade svetten av oss på China som vanligt och jag och Emma planerade sommaren -08 då just det där ska inträffa. Den som lever får se.

I höst är det jag som åker till Paris för riktigt storstadshäng med min bästa.

oflax

Ibland känns det som att hela världen krånglar även om det handlar om sannerligen triviala saker. Saker som att USB-portarna på datorn har slutat fungera så att jag inte kan föra över bilder. Jag har massa bloggkul i bakfickan. Jag vill göra't nununu.

Jag&Emma pratade om det häromdagen. Att det ibland kan kännas som att hela världen är emot en. Ibland glider de grejorna obemärkt förbi en för att man helt enkelt har flyt. Senaste tiden har karaktäriserats av det motsatta. Stress och oflax i den renaste bemärkelsen. Jag har haft mens i tre veckor på grund av att jag börjat m nytt preventinmedel. Inget fungerar. Mobilbatteriet strejkar ideligen. Internet ska vi inte tala om. Stockholm innehar noll internetkafeer. Och i lägenheten vi lånar ibland finns bara trådlöst internet. Trådlöst.
Bussar och tåg går inte som de ska. Jag måste bära tung packning när det regnar och ständigt stressa.

Livet är för jävligt.

ledig lördag

Varje gång jag ska ringa hem till Josse måste jag söka på hennes nummer på Eniro. Hon har typ jordens lättaste hemnummer men jag orkar inte komma fel till den där tanten igen.

Jag&nummer alltså. Ingen bra kombination.

Idag fyller Erik 18 år. Han är asnöjd över att kunna gå till ICA och köpa folköl.

ge mig pyssel

om jag hade tid skulle jag..

ta långa höstpromenader

ha pysselmarathon. har varit enormt pysselsugen i en veckas tid nu. gick till och med och köpte tyg för att jag skulle göra om ett par skor. på den gamla goda tiden satt jag alltid och klippte ut snygga bilder i tidningar. ge mig pysseltid nununu.

skriva böcker. jag tror jag egentligen är ämnad för att skriva en bok. men det händer aldrig.

schysst av ÖU att ha kvar mitt inlogg så att jag kan använda mig av deras infosök fortfarande. ÖU är schysst.

tre ovärda tidningar lika med en värd

Idag som vanligt var jag inne på Press stopp i väntan på tåget och kollade magasin. Jag älskar att stå där och se ut alla tidningar jag skulle vilja äga. Månadens ELLE och Modette läses ut fort och törsten kommer. Jag vill ha men det tar liksom stopp och oftast kommer jag ut tomhänt. Vet inte hur många gånger jag stått med en Vanity Fair i handen men ställt tillbaks den för man kan ju faktiskt inte lägga ut 99 kr på ett magasin. Eller? Vart ligger värdet i en tidning? Jag läste om någon kultursnubbe (kan det varit Sigge Eklund som vanligt) som la ut flera tusen på tidningar i månaden. Värt det eller inte? Jag vet inte. Jag har köpte Bon ett par gånger. Den kostar 69 kr. Kanske var det värt de 30 minutrarna läsning av grymma reportage men drogs det inte lite ner av ytterligare 30 minuter alltför pretentiöst dravel? En riktigt värd var iaf intervjutidningen, men dessvärre,nerlagda Sex. Jag köpte den i våras och har fortfarande inte läst ut den. Men sablar vad den framkallar kalla kårar. Och det är väl det man vill åt.

Jag har lite problem med det där med magasin annars. För samtidigt som jag inte kan förmå mig att köpa en tidning (som ändå kanske skulle vara värt det) för 100 kr har jag fattat att 3 gånger 30 nästan är lika mycket. Jag kan inte med allt skit som tidningar som Veckorevyn som skriver. Vad är grejen med Cosmopolitan och deras jävla listor egentligen? Jonna Berg, du var trots allt inte coolare än så. Damernas värld hade kunnat varit bra om det inte var för Martina Bonnier. Hon har förstört allt med sitt tantmode.

Får förlita mig på böcker istället. Nästa gång ska jag gå till Pocketshop och köpa
Erlend Loes nya.


tisdag

Var och kollade in den nya lägenheten idag. Det var fräscht och nybyggt AB och hela 4,5 kvm större än den förra. Det blir nog bra även om jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om Hammarby sjöstad. Stadskänslan infann sig liksom inte riktigt. Det är något slags område för fd söderkids som nu blivit föräldrar och söker lugnet/studentområde av den mer fridsamma sorten. Allt är splitternytt och glänsande och man åker tvärbana med konduktör. Väldigt plankovänligt. Dessutom finns det en slalombacke med lift runt hörnet.

Men det är dags att få nånstans att bo nu. Det här slängandes hit&dit, fram&tillbaks tär. Sleten var rätta ordet. Det blir inte så mycket energi kvar när Topshop, SJ och skolan tagit sitt liksom.

Och det blir bra. Det är fint med rymliga garderober och man kan cykla till Söder på sju minuter. Sju minuter. Jag såg också Kulturama skymta. Tänk om (vågar knappt tänka tanken för chansen är typ lika med 0,4) jag har tid att dansa en gång i veckan. Tänk om. Varje dag på väg till jobbet lyssnar jag på Fibes oh Fibes intro på Emotional och dagdrömmer om de sorts kickar jag en gång fick.

Bra blir det.

måndag

Far som en jojo mellan Uppsala och Stockholm men tycker ändå att det är rätt okej.
Jag är inte så beroende av mina saker som jag trodde.

I morse vaknade jag upp med A hos föräldrarna. Hade ingen aning som vad som skulle möta mig vid frukostbordet- Erik hade hamnat på
förstasidan i UNT. 
Tufft. Det har jag aldrig lyckats med. Minns bara någon bild på mig dansandes tryckare i rosa jeansväst från 4:an på pluggparadisets disco. Eller var det dansbandskvällen? Jag minns att vi gick på buggkurs allihop. Usch. Jag ska aldrig sätta min unge på buggkurs.

Dagen gick och vi pluggade. Lite diffusa instruktioner tycker jag nog allt att det är. Jag skriver om 20-talet, frigörelsen och flapperflickor. Man skulle levt då och dansat omkring med fjädrar på någon jazzklubb och rökt långa cigg ur munstycken. Jag tror det var coolt. En miljon gånger tuffare än bugg iaf.

Jag och A tog bilen till Västertorg (väldigt lata vi) och köpte massor av godis och två dvdfilmer. Nu äger jag min bästa , Mean Girls. Känns lyxigt. Om jag hade tid skulle jag kolla på den varannan kväll. Minst.

everydayisjustthesamegottagotoworkandhurryup

Senaste en och en halv-veckan har varit race på högsta nivå. Jag och vi har farit omkring och nu ligger jag efter i allt. Efter på bloggen, efter på Facebook...Det går inte en dag utan att jag läser en krönika eller annat om Facebook och jag tror att jag typ har alla jag någonsin känt där. Jag kan ärligt inte säga en enda person som inte har facebook (förutom mina föräldrar). Är det inte lite galet eller bara helt normalt och fullkomligt svenskt? Det är samma grej som knuten liksom. Vi är så sjukt homogena i det här landet samtidigt som många av oss kämpar efter att vara annorlunda hela dagarna. Läs den här krönikan. Är det inte fullträff så vet jag inte vad det är. Samtidigt som det är så typiskt Nöjesguiden. Trippelironi. Hur ska man ställa sig till det?


Okej här kommer min race-enochenhalvvecka.


Jag var i ÖrebroChristineschäslong.JohannaBågen. Ståikioskpåfotbollsmatchkanskeärliteavminmardröm.Ändågjordeja't.

Vi tog en taxi från Gamla stan till Slussen. Ja, vi flyttade igen.

Jag tog en del promenader och lyssnade på Jens Lekman.
Jag träffade Maja& Heidi. Maja är sällskapssjukan personifierad. Hon pratade om Desperate Housewifes.


 "Vi kan ha DH-kväll varje tisdag och när någon fyller år kan vi göra det lite extra speciellt med tex. tårta".

Vi hade ingen tv och missade hypade Heroes. Vi gick på bio istället; This is England. Skrämmande bra. Jag led med "elakingen". Jag såg smärtan i hans ögon. Tillbaks till Nöjesguiden; Jag kan hålla med dem att skinheadstilen (skinhead och rasist är absolut inte samma sak) är rätt tuff. Hon i mitten är snygg.


Kändes som att jag bodde på jobbet stundtals. Jobbade ungefär jämt.


Jag hade mysmiddag med Ylva. Hon gjorde fredagstallrick till mig.
Sen kom måndag kväll och jag var tvungen att ta mina tunga packning till Uppsala. Jag är en gäst i mina föräldrars lägenhet. Jag har ju aldrig bott här. Jag sover i en bäddsoffa.


Jag och Ingrid fikade på Storken. Väldigt gymnasial känsla. Vi pratade om vettighet och om Storvreta. Att det blev värre än vad vi befarat. Visst förstod vi att det såg illa ut för vissa människor. Men vi hoppades ändå att det skulle bli lite bättre. Vi försökte komma på vilka som har klarat sig ut vettiga. Ingrid föreslog Johan Wrede men vi har inte sett varken honom eller hans tvillingbror sedan 9:an. Vi tvivlar på att något som kunde gått bra gick bra.Framtida kulturtant.


Jag blev en pendlare och var borta från 8-22.30.


Jag hade föreläsning med folkskygga Micela&Frida  


Idag. Ledig dag och vila. Jag har skrivit pressmeddelande åt Marysoul. Kändes proffsigt.  Jag försöker komma ikapp och vi kanske har hittat någonstans att bo. Måste bara registrera mig på fler poäng. Tack Maja.


Jag har laddat ner M.I.A, Slagsmålsklubben och Shout out Louds nya. Debaser på lördag. Eventuellt. En väldigt glad nyhet är att China fortsätter att ha öppet i höst. Det är ju min bästa klubb.


Jag läste gamla ELLE och nya ELLE. Är det någon som minns serien "Nudlar och 08:or"?! Det gick både på ettan och tvåan samtidigt, fast ur olika kameravinklar. Första "interaktiva" serien (välja kameravinkel, yeah). Jag kommer ihåg att jag var förälskad i en av killarna (fast jag undrar vem det var, alla ser ju smått nördiga ut)  och jag har tänkt på det flera gånger men inte kommit på vilken serie det var i. Mysterium löst.


Mammas mat. Modevetenskapsplugg. Nationshäng utan kårleg med Annika. Adios.


Rotlös harmoni

Vi har flyttat ut och jag har mina saker på fyra olika ställen. Vi bor i Emmas mysiga tvåa i Gamla stan i en vecka. Här skulle jag kunna stanna länge. Jag går mest omkring och skrotar, känner mig lite som Emma, tittar på hennes franska tavlor, tänder ljus, dricker te och lyssnar på Eva Cassidy & Jenny Wilson. Utanför hörs kyrkklockorna och turistmyllret. Och det blir aldrig mörkt här. Jag gillar Gamla stan mest på morgonen när jag går till jobbet, innan turisterna har vaknat. Frisk höstluft, espressodoft och människor som skyndar sig till jobbet. Storstadsromantik.

Inte trodde väl jag ett en sådan känsla av harmoni kunde infinna sig mitt i detta kaos. Och i Gamla stan av alla ställen. Vad jag avskytt denna Västerlånggata hela sommaren. Souvenirkommers, italiensk glass, "Swedish Chystal" och dessa hoper av stackars turister som tror de ska uppleva något slags Sverige. Vilken flopp. Vad står det i de där turistguiderna egentligen?

Bortsett från det. Jag vill stanna här ett tag.


hits