Morfar Ginko & morfar Hilding

Senaste dagarna har inneburit mycket borta och lite hemma. Mycket jobb, aktiviteter & vänner men lite ensamtid.

I onsdags kväll dejtade jag Elin&Rosanna. Vi gjorde det på Söders nya innehak -
Morfar Ginko. Det var bra. Rosanna beställde ostar med daddelmarmelad ( vart fan haru gjort av bilderna Elin? misstänkte att jag inte kunde lita på dig...) Sedan blev vi bjudna på drinkar av en "tant" för att vi bytte bord med henne & hennes crew. Funderade allvarligt på att göra en smitnota men sen såg vi att tanten med bjuddrinkarna var någon slags delägare så det kändes taskigt. Ovärt att bli portad från ett schysst ställe som Ginko.

I torsdags var Calle&Carro på besök från Örebro. På dagen kikade de in till mig på jobbet där jag dagen till ära var ansvarig över accessoar-avdelningen. Kvällen innebar pubhäng & Club Sandwich ( också det i våra hoods).

Igår jobbade jag sent. Efter bränd lasange tog jag och A en 1,5 timmes prome ( till A:s stora förtjusning förståss..) till Långholmen för att undersöka den ökända badplatsen. På vägen passerade vi en bondgård med skrot ( mitt i stan jag vet) , en skabbig camping och en folkhögskola. Badet var okej. Kan bli nattbad framöver.

Idag har det varit ledigt med lång sovmorgon, kokta ägg & södershöjderste. Sen träffade jag Gabriella, vacker som en dag som vanligt, för vintage-shopping i Sofo som inte blev av ( Weekday&Monkiiställetbörjartröttna). Gabriella hade med sig nya Nollnitton med vårt Second hand-reportage. Det var snyggt&bra om jag får säga det själv. Sen åkte jag till Urban Outfitters för att jag köpa en slags topp man kan ha under tub-klänningar (tack för tippset Anja, fungerar utmärkt). Gick dock mest omkring och var irriterad över U.O:s överpriser. Inte värt & tydligen går det inte heller så bra för dem. Men jag hittade Rea-hörnan och där stod en tjej och prövade en orange tröja som var helt underbar. Nu ligger den i min garderob. Jippie! Orange - det nya röda eller hur var det nu?

Väl hemma pratade jag med systeryster som berättade att morfar gått vilse vid stugan i Finland och varit borta i 5 timmar! De hade dragit igång räddningstjänst & allt. Som tur är är han nu tillrätta välbehållen.

Dags för vitvin&klubbgång. Adios!


Nu...

..har jag blivit en sån där Modette. Var egentligen lite emot det till en början men jag har så svårt att låta bli att hoppa på sådana där grejor. Får se hur länge jag orkar hålla på....Sömnig bild jag fick upp förresten. Haha, jag med mina ögon.

"har man shopping som hobby så..."

Nackdelen med att jobba i butik är att man inte hinner shoppa själv - i andra affärer alltså. De dagar man är ledig kanske man varken har tid eller vill gå i butiker (fast har man shopping som hobby blir det lätt så ändå) Dessutom stänger vi sist av alla (kl20) och jag slutar oftast vid stängning (eller 19 när typ alla andra stänger).

Idag besökte jag iaf Weekdays & Monkis reor. Efter att ha spenderat för mycket tid inne på Stadsmissionens Second hand ( inte bra alls faktiskt) hade jag typ en halvtimme på mig vilket kändes som nada. Är vanligvis inget stort fan av rea. Jag förstår att folk vänder på klacken när de kommer upp på Topshop just nu. Det är en sån fruktansvärd JÄKLA röra alltså ( även om vår rea är förvånadsvärt bra, men det är nog svårt för den oinvigde att se). Kedjornas rea tycker jag oftast bara är allt konstigt i konstiga storlekar som inte gått att sälja.

Weekdays rea däremot var som förväntat bra. Cheap Monday-jeans för halva priset ( alltså 200 kr). Jag fyndade en topp från Velour för 300kr. Väldigt fin, men nej, inte värd 600 pix. Monkis rea hann jag knappt med men det var på typ halva sortimentet och med tanke på deras redan låga priser hade jag nog lätt kunnat hitta en hel del men jag hann inte pröva.

image255

Kanske inte den mest talande bilden men...fin är'en!

köttbullsspenatsås,kan de va nåt?

Idag till lunch gjorde jag en sån där ta-alla-grejor-du-har-i-kylskåpet-och-koka-ihop-det. Som i det där matprogrammet för länge sen när någon kock våldgästade kändisar och lagade en gourmetmiddag på typ ketchup, purjolök & ramlösa.

Jag hade lite fler ingredienser än så

rödlök
vitlök
morötter
spenat
tomat
köttbullar (!)
gröna oliver
lite ost

Inte för att skryta; Men jag är fan en naturbegåvning i köket. Och det blir bäst när jag improviserar...nåja..mer än ätligt iaf. Ikväll blir det bättre - restaurangbesök med Anders, Annki och hennes sambo Tony.

Sedan har jag suttit och funderat på hur jävla bra allt har blivit här i Stockholm. Är fascinerande hur man över en natt har en ny bostad, nytt jobb och en helt ny tillvaro. Jag hade kunnat drabbats av chock men tvärtom, det hade omöjligt kunnat bli bättre.

Har också insett att jag har MÅNGA vänner här. Många fler än i Örebro & Uppsala. Fler och fler verkar liksom dra sig hit.  Jag hinner inte ens träffa alla. Jag har bott här i 3 veckor nu och jag och bästisEmma har hunnit ses 3 gånger! Ibland önskar jag mig ett lite mer enhetligt gäng ( och i Sthlm blir det givetvis mer utspritt än någonsin eftersom det är så stort). Att ha några få vänner att fokusera på. Men för det mesta tycker jag att det är schysst. I love mångfald och jag att känna mig självständig. Det är bara att pussla gärnet så funkar det till slut.

the morning has broookeeeeen

En sån där skön morgon ( ledig idag, på något sätt är det skönare att vara ledig på vardagar för helgerna är alltid så inplanerade). Har inte sovit för länge eller för kort. Har redan hunnit ladda två tvättmaskiner. Nu ska jag sätta mig och äta frukost tillsammans med P3 morgonpasset & SVD (yes, har äntligen lyckats adressändra).

Sen blir det lite plugg. Har eventuellt kommit på en vinkel som skulle kunna vara riktigt klockren. Måste göra lite research först ( tycker ni att jag är seg? kanske, men jag vägrar göra en uppsats för sakens skull, vill göra något "kul" av det). Eller så blir det att jag tröttnar & totar ihop något bara för att kunna ta den där jäkla examen...

Efter det vill jag vara lite kreativ. Får se vad jag hittar på.

Den bästa midsommaren

Efter ett par sega midsomrar ( no offence hemtjänsten& mamma&pappa, eller jo, förresten yes offence hemtjänsten...) kände jag på mig att "fan, det är dags att bli bjuden till en stuga i skärgården med sillar&nubbar". Oh yes. Det blev jag.

Det började med en timmes resa i en buss fullpackad med glada midsommarfirare, alla på väg ut i skärgården. Vid busshållplatsen blev vi upphämtade av Peter som körde oss till den lilla stugan.

Kolla; Perfekta midsommartillhållet.

Efter att vi hade bekantat oss med omgivningen och alla andra 15 på festen var det dags för det bästa. Nämligen maten.
 

Köttbulls- & korvinvasion precis enligt min smak.
                              Det sjöngs & det skålades.

Snapsen hade dock vissa lite svårt med.
Anders försökte gömma sin.
 Christine hade snygga bröst.  Jag hade sömniga ögon.

Sen var det dags för tävling. Jag& A hamnade (trots giftastycke) i samma lag. Det bästa laget.
 Anders- Peter-Emma hette vi.

Trots min spotta-gelehallon-flopp vann vi. Mest på grund av Anders skicklighet i hela havet stormar.
  Emmy hade inte en chans!
 Priser: en skitsnygg röd ryggsäck och en vevladdare till mobilen.
  Tårta och ännu mer öl.

Sen gick jag & A på myspromenad ner till vattnet. Jag var tvungen att ha min stora sjal för att värja mig mot fästingar. Väl nere på bryggan pendlade vi mellan att vara romantiska & lite "tokiga". Bäst.
    

Sen blev det kväller. Några däckade. Andra gick och kissade typ hela tiden.

  Kissträdet.

 Morgonen därpå; Hejdå midsommarstång. Vi ses nästa år!





Facebook is the shit

Det är galet vad jag hittar folk på facebook just nu. Den ena leder till den andra. Sprider sig som en löpeld helt enkelt. Du som inte har det borde skaffa't. Kan komma att bli livsviktigt i framtida nätverkande. MySpace i all ära, men facebook i sin enkelhet vinner.

www.facebook.com

kom igen; It's the shit!

The day of today

Dagens

bästa: vi bytte skiva på jobbet. Ut med "Born in the 80'es" ( jasså, ni tycker den är bra? Försök lyssna på den hundrasjuttioelva gånger på en dag så ska vi se vad ni sen tycker...) och in med Feist och annan mysmusik.

uppgradering: jag fick hänga med skoElin på skoavdelningen. Det var kuligt om än lite segt. Fast inte alls som på Barratts där vi var typ fem anställda per kund i en 15kvm stor butik. Roligast var att göra iordning displayerna; I'm a natural!

kommentar: ButikschefsIda vid lunchen till mig "åh pasta carbonara" varav jag svarar "nej det är mest ärtor."

godaste: min kvartsrastsfruktsallad med keso.

kändisspotting:
Isabell Sollman ( hon som var Camilla och ihop med Daniel i slutet i Skilda världar; Kolla värsta listan, Wikipedia är fan fascinerande)

ickehurtbulle: jag. Inte direkt svårövertalad till att skippa Friskis&Svettis i tanto för att istället shoppa. Eller vad säger du Heidi?

slösa: Jag. Sure. Det var rea hos oss & favoritplaggen låg väldigt mycket i farosonen. Men på torsdag är det 50%-dag för personalen. Dock inte på rean. Förmåner någon?

shorts: De preppy randiga 90talsshortsen från Beyond Retro i alla grälla färger du kan tänka dig. Som hämtade ur sällskapsresan ( alltså något som någon av seglartjejerna skulle kunnat ha på sig, filmen är för övrigt värsta modeinspirationen, tro det eller ej..) Men jag vågade inte köpa.

möte: Jag står i kön till att betala tunnelbanan. Vänder mig om och där står DublinElin i egen hög person. Häng snart! yesyes.

avundsjuka: På A som är på Hammarby-Djurgårdenderby ikväll. Jag vill också! Men jag ska powerwalka till Horntulls strand istället. Inte completely wrong det heller.

Reaförberedelser,ryssar,Rålis,trance&mormorsskoriMinadrömmarsstad

Fridfull ensam hemmakväll ( A är på nån jäkla fotbollsmatch igen) efter en tuff dag på jobbet. Vi har förberett morgondagens reastart hela dagen. Fullkomligt kaos i butiken. Jag var dock placerad i provhytten större delen av tiden och slapp se't. Istället fick jag ta hand om en miljon fjortistjejer som provar i grupp ( fast man högt & tydligt säger att man bara får vara en per provhytt), hänga upp tusentals bikinisar på pyttegalgar ( ska det vara så svårt!?!) samt försöka tala om för blonderade ryssar att de måste ha en bricka med sig in ( en tjej vägrade ta emot brickan, väste något på ryska och sprang in med ett zebramönstrat underklädessett).

Börjar komma in mer & mer på jobbet. Idag började det två nya tjejer & det var skönt att inse att man själv kan lära någon saker. I lördags var det personalfest i Rålambshovsparken ( "riktiga sthlmare säger faktiskt Rålis" ; Citat Emma) med hundra liter vin, brännboll, kubb, mängder med ciggaretter och allmänt härjande. Kul! Jag försöker hänga med alla. 87:orna ( som tror att jag är lika gammal som dem) som gaykillarna. Jag gillar't. Ljusår från det sömniga & evigt gnällande hemtjänstfolket. På Topshop jobbar man när man jobbar och har rast när man har rast. Jag var ständigt trött på hemtjänsten på grund av allt tuggande. Och det värsta var att jag blev som dem ; Lat. Nejvetduvad.

Igår var jag & A en sväng i Uppsala hos päronen. Uppsalavadjagsaknar't! Det är så nära men jag hinner liksom inte åka dit. Vi kollade på Elins valpar & åt godaste söndagsfikat med mamma & pappa. De är verkligen bäst!

                                        Mm...godaste!
         
Mini, Råttan, Acid & vad hette den fjärde nu igen? Det trodde ni inte va? Att ni skulle få se djur på min blogg.                          

Men det bästa var nog ändå ( nej, Elin, såklart valparna var det bästa) att jag fick saker inom alla mina favoritområden (kläder, litteratur, musik) Först, precis som back in the days ( varje skolavslutning fick jag en/flera böcker till sommaren av föräldrarna) en bok ; Nobels Testamente av Liza Marklund. Verkar bra. Annars är jag inne på "Mina drömmars stad" - serien av Per Anders Fogelström. Måste läsas. Utspelar sig på Södermalm för 150 år sedan. Sjukt bra men också sorlig och verklig missär. Precis som det säkert var. Typmening: " fattigdoktorn rekommenderade Henning skulle äta ägg. Men några ägg fick de aldrig råd med. Henning dog 32 år gammal" eller " läraren i folkskolan kallades för FylleMats och slog barnen med träpåkar". Nog om det. Läs den!

Sen var Robban snäll att ge mig den nya Vibrashere-skivan ( tack men förlåt för att jag förstörde fodralet....)


Slutligen tog jag hem två underbara par skor som jag ärvt av mormor. Som från vilken secondhandaffär som helst. Heeelt gratis.

Nej, nu ska jag planera lite igen. Skriva ner alla bra sommarpratare ("Sommar"är somrigare än allsång på Skansen för mig) i kalendern. Vuxet va?



hemtentahat

Jag hatar verkligen min hemtenta just nu. Alltså på riktigt hatar. Och jag kommer mig inte för att skriva skiten. Motivation lika med noll. För tillfället sitter jag faktiskt och funderar om jag ska göra ett ordentligt ryck, sitta hela kvällen och gå upp tidigt som bara den eller strunta i den helt & hållet. Jag behöver känna att saker är meningsfulla för att få motivation och det gör verkligen inte det här men sen far tankarna runt i huvudet. Kommer det synas på papper när jag ska söka jobb i framtiden? Knappast kommer det falla på en 5-poängare i statskunskap men man vill ju vara fläckfri. Man vill ju vara perfekt.

Fuck.


thisperfectday

Perfekt dag för tvätt & hemtenta. Gick upp 8 imorse ( woawoa!) för att inviga tvättstugan och har sedan ( nåja) suttit med tentan. Försökt iaf. Fan. Mitt mål är att bli lika effektiv som den här tjejen . Vad mycket gjort jag skulle få då...

 

Igår eftermiddag efter att jag hade inhandlat det snygga kakfatet ( kan inte sluta prata om det, det är så fint) möttes jag upp med Heidi & Maja för en kort Afterwork i Sofo. Vitt vin och pyttesmå vårrullar på Koh Phangan blev det. Samt en massa planer. Maja verkar omöjligt ännu mer galen än jag. Men det är sant som hon sa " det är så lätt att komma in i vanliga rutiner, och då blir det som Örebro". Truetrue.

 

Sen gick jag på bio med älskling. Vi såg Ocean's 13. Jäkligt bra fast Anders somnade hela tiden. Går upp kvart i fem varje morgon stackarn.

 

Nu ska jag hämta tvätten, plugga vidare & äta glass.


Sun is in the sky alright

Har hittat ett nytt favvofik. Café Montmartre. Åhh mysfaktor 100. Precis som på filmen ( måste fan köpa den, en av få filmer man faktiskt vill ha enligt mig). Satt där, sippade latte och pluggade. Men det blev mest planeri. Som ni vet är jag list - och anteckningsbokfascist. Var bara tvungen att inviga min nya snygga.

Skrev massa listor.

Tex:

Saker jag vill göra

lära mig photoshop
göra om min blogg så den blir sjukt snygg & personlig
upptäcka allt i Sthlm - skärgården, alla stadsdelars guldkorn, parker, Second hand, barer, hak
gå på street marknad på Hornstull
skriva för ngn tidning
fixa min myspace
starta ett projekt av ngt slag, vet inte vad ännu, men något roligt och kreativt.
ha en get together-kväll med alla vänner med egna tapas och hemmagjord Sangria
gå på gratis Friskis & Svettis i Tantolunden
göra fotoalbum
fixa i lägenheten
lära mig sy
gå en sykurs
gå kurs i alltmöjligt
få en ny kamera av någon alldeles gratis


Resor jag vill göra

Åka till Uppsala, träffa familjen, se på Elins valpar & gå på Bryggan (ska jag snart)
Dra till Malmö & hälsa på Malin  ( ska kanske)
Åka till Göteborg och träffa/hälsa på diverse ( ska jag)
Ha en helg i Örebro; Sola på Annkis baksida,  åka ut med båten, gå på babar, träffa Terese & Robin ( ska jag ngn gång)
Ta en långhelg till Berlin och se hur Johanna har det ( ska jag förhoppningsvis också göra)


Behöver mer tid helt enkelt.
Sen gick jag till Eden och köpte billiga lotions och sånt. Men de hade bara jättemiljöfarligt tvättmedel så jag fick besöka Hemköp också ( någon måtta får de ju vara) och där såg jag att nya Modette hade kommit. Faan. Den ligger i brevlådan på Fredsgatan ( säkert ihopknöcklad också. bajs).

Nu ska jag lyssna på Lilly Allen och laga lite mat. Adios!



Day off Topshop

Idag är jag ledig. Sköntskönt. Tidsoptimist som jag är har jag planerat in en miljon saker. Frågan är om någon av dessa kommer bli av dock. Har nämligen en hemtenta som ska in på fredag som jag inte börjat med. Det ser ut som ett 4-timmarsjobb men är förmodligen 4 gånger så mycket. Jag som bara vill glida omkring, sätta mig på något mysigt kafé i närheten, läsa & planera. Fixa i allt som inte är klart i lägenheten. Ska köpa ett skitsnyggt kakfat på Indiska att ha smycken på. Dessutom är jag säkerligen blekast i Sverige efter otaliga dagar i en luftkonditionerad butik så lite sol skulle inte skada men vädret är faktiskt pissigt. Bra för min hemtenta kanske...

Ska på Afterwork med Heidi i eftermiddag iaf. Får se om det blir den nya klänningen då. Första plaggen på jobbet är köpta.  Yes, så länge har jag kunnat hålla mig. Köpte den här underbara "strandklänningen" i M/L ( tänk väldigt oversize med tajts och tröja under) samt den här bastoppen . Behöver lite kläder att ha när jag jobbar.


Igår var Sofi Fahrman (liten och späd inte alls lång man skulle kunna tro)  och jobbade och plockade ut kläder. Tex. den här byxdressen från Kate Moss (snygg faktiskt, annars har vi sjukt många fula byxdressar som ingen köper).
Vi fick också in nya delar från Kate Moss-kollektionen. Den där klänningen är ju en kopia av en som Kate syntes i för typ 3 år sedan och som blev så hypad ( hittar ingen bild). Tyckte den var så snygg då, men nu vet jag inte....Tycker det är svårt att köpa för "fina" klänningar. När ska man ha dem?

Oj, halva inlägget handlade om topshopkläder. Redan hjärntvättad?


Första helgen

Första helgen här i Stockholm har varit precis som den ska. Förutom att jag har jobbat en del har det bjudits på födelsedagskvällspicknick på Norr Mälarstrand, Kungsholmen. Vädret helt fantastiskt fabolous! Sen utgång. Spy Bar blev det ( Karin Winther var sjukt smal, inte så snyggt!  ) Älskar att kunna välja mellan ungefär hur många ställen som helst.

   
                                                                       Nya tajtsen. Gud vad jag gillarom!

Igår efter jobbet satt jag & A i solen, åt glass och kollade in alla svettiga maratongubbar& gummor. Jag föreslog att jag ska springa nästa år. Why not liksom? 4 mil är väl inget! Sen gick vi hem genom underbara Söder. Åhåhåhjagälskar det verkligen. Lördagkvällen blev lugn med rulle & sushi/pizza. Sushistället mittemot kunde ha blivit ett stammishak; De var astrevliga och jag fick gratis soppa för att jag nyss flyttat in & sånt. Dessvärre var räkorna sega och laxen mjuk. No good. Men det finns typ 15 sushiställen i omnejden. Very good.

Den andra floppen var filmen vi hyrde. Kanalkampen. Vad tänkte vi på?!? Vad tänkte dom på!?! Why?? Efter 30 min satte vi på Seinfeld istället och somnade. Heeeeelt oslagbart.


Idag har jag jobbat igen. Jobbet är bra. Jag gillar det skarpt. Där jobbar alla slags människor. Förortsbrudarna, tjejen som är 26 men som ser ut som 20, tjejen som är 19 men som ser ut som 25, bögen i tajta rosa topmantröjor, söderbruden som aldrig skulle flytta ifrån Stockholm, tjejen som bakar kladdkaka till hela personalen och smyger till en godis bakom kassan. Vår butikschef är sprallig men har under ytan stenkoll. Har jobbat på Topshop sedan barnsben typ. Den assisterande är en riktig vän av ordning. Igår var det nära att hon inte lät mig hänga undan kläder i två dagar ( vår policy är 1 timme för populära plagg och en dag för mindre populära) .

Personalrabatten är snål. Vi är tvungna att jobba i topshopkläder men har bara 25%. En gång i månaden får vi köpa till inköpspris, dvs, 50%. Än så länge har jag inte shoppat ett plagg. Jobbar hela tiden och butikschefen eller assisterande är de enda som kan ge en rabatt....jaja, regler är till för att följas, eller?

Jag pendlar mellan att vilja ha allt i butiken till att bli spymätt på alla olika klänningar i olika mönster. Men sanningen ligger väl någonstans därimellan. Mycket är snyggt. Mycket är det inte. Dessutom har jag lite problem med priserna. En klänning på Topshop för 700 eller en från Whyred? De dyra priserna har resulterat i att personalen springer runt i tråkiga bastoppar som skulle kunna vara varsomhelst ifrån. Ge oss några snygga klänningar, det är mitt råd, ni har råd!! Well...än så länge ligger jag i lä eftersom jag är ny. Sen blir det topp till tå. Men jag ska inte klaga. Snart kommer 50%-dagen....

Nu ska jag äta fullkorspepparkakor & dricka yoggite.


Känn ingen sorg för mig Pennybridge

Tyvärr har den dator där jag sparat bilder från de 2 första åren gått och pajat. Därav de få bilderna ifrån den tiden.

Den första terminen

Hösten 2004 anlände jag till Örebro nästan helt ovetandes om staden och universitetet. Målet var att plugga två terminer och sedan få en utbytesplats, vilket ,från vad jag hade hört, skulle vara enkelt från ÖU. Omställningen efter Dublin var svår och van vid Uppsala som jag var tedde sig studentlivet som en flopp . Jag avskydde kulinfo men deltog ändå någotsånär i nollningen. Jag ogillade Kåren, Bryggan, Klubb Universal, de töntiga tävlingsdagarna, sittningarna och allt som hade med det att göra. Min räddning blev Johanna. Vi drog oss undan, skummade våra egna lattes och pluggade ingenting. Den här terminen läste jag Svenska A och klassen, förutom några stjärnor, bestod av medelåldermänniskor och folk från Askersund.

Övrigt: Jag intervjuade Melody Club pissfull, TinaLina, Ålandstanten, En Bra Klubb, Sköldpaddan, Julie-Anne och hästserien.

Den andra terminen
 

Jag bestämde mig för att det var dags att få fart på haket. Så här kunde det ju inte fortlöpa. Sista terminen i Örebro skulle utnyttjas hårt men rättvist. Jag blev fadder i både Kulinfo och Internationella fadderiet. Så trädde M&M in i mitt liv. Vi var väl inga Kulinfostjärnor direkt men vi gjorde vårt bästa. Under tiden kom jag allt närmare StorEmma. Korridoren var mitt näste och studentgatan min högborg. Partytoppar förbrukades på Frimis.Livet lekte tills sista månaden då jag hamnade i samma grupp som två grymt jobbiga tjejer under den sista delkursen på Medie- och kommunikation A. De höll på att knäcka mig. Men jag reste på mig och bestämde mig för att ge Örebro en chans. Jag ställde upp i Kulinfos styrelseval av fröken-duktighetsskäl och blev vald till ordförande.

Övrigt:  Jag valde mellan Festivalborg och Uppsalavalborg och valde Festivalborg, ett bevis på hur bra jag trivdes denna termin. Ingen utbytesplats fick jag heller. Glenn, Bettan, Sara Sommerfeldt och jag spelade in en film där "Journalistikens etiska regler" slängs i papperskorgen. En klassiker.

     

Jag träffade M&M       Partytoppen hade sin storhetstid

Tredje terminen

Ett år senare var jag alltså överhuvud i den organisation som jag så föraktat. Terminen inleddes med en sittning där jag tvingades berätta den 30 minuter långa sagan om Kulinfospöket inför 100 gapiga & fulla individer. Sen fortsatte det med en miljon sömniga möten varje vecka där jag inte kände mig något annat än missanpassad. Det enda jag genuint tyckte om var att skriva för Lösnummer & Kuling. Ändå var detta min värld. Jag blev local celebrity på universitetet och kände alla. Till och med rektorn hälsade på mig. Inuti var jag sjukt spretig och kluven. Tillvaron lättades upp av min nya bekantskap Emmy som väglett mig sedan dess. Hon är en stjärna. Förutom det minns jag att det var en ganska ensam termin. StorEmma skrev uppsats, Malin var i USA och Matilda drog iväg på en lång praktik.

Övrigt: Satin var stället. B-uppsats med ÅlandsMalin om Tsunamikatastrofen i medierna, jag började blogga.



Mitt liv som ordförande.

Fjärde terminen

Crash, boom bang! Från universitetsuggla till paruggla. Jag sket i allt och gick för det mesta omkring i mjukisdress hemma hos A.nders Det mesta blev lidande. Men jag tror att det var exakt det jag behövde. Harmoni och en ny familj. Och MASSOR av kärlek. Jag såg Örebro i ett helt nytt ljus. Samtidigt fanns en konflikt mellan det gamla och det nya. Mötena kvarstod. Korridorstjejerna surade för att jag aldrig var hemma. Jag försökte balansera men mycket blev fel. I april flyttade jag in på Fredsgatan. Jag bestämde också att jag skulle vara kvar över sommaren. Fick ett hemtjänstjobb som ingav grym ångest men vad gör man inte för kärleken?

Övrigt: Slet i garderoben på Kåren. Jag fick äntligen den efterlängtade utbytesplatsen och var helt övertygad om att jag aldrig mer skulle gå på ÖU.

    

Från universitetsuggla till paruggla. Såg oftast ut såhär.

Sommaren

Var kort. Jobb, bad i små sjöar, båtutflykt, Gotland 1 vecka hanns med. Kvällen innan USA var jag & A på Winnerbäckkonsert. Vi satt och grät i buskarna. Det var grymt sorgligt. Den 12 Augusti åkte jag.


 



USA

Medans jag köpte drive-in-liquer från trucken iförd amerikansk Hallowenmundering levde Anders rövare på Babar. 

     



Vårterminen - 07

Den märkligaste och kortaste i mannaminne. Eftersom den nyss har fortlöpt har jag inte riktigt fått distans ännu.
En hel del bloggande och artikelskrivande. Mycket och många funderingar på karriärvägar och val. Insikt om den egentliga innebörden av min utbildning. Massor av kärlek men också dalar.

Vad gäller Pennybridge så var det nog först nu i vår som staden blev något annat än en anhalt. Den blev ett riktigt hem. Det kanske låter konstigt efter 2.5 år men det beror på min inställning. Jag har många gånger varit bitter över att det som var menat att bara bli en termin blev så mycket längre. Det var givetvis mitt val men varför gjorde jag det? Däremot känner jag absolut ingen ånger längre eftersom jag fått så otroligt mycket på slutet. Tvärtom.

Fredsgatan, fotbollsmatcher, den röda Saaben, Anja & Lasse ( till och med Jason), söndagsfikan hos Annki, kvällsmat hos Thomas, gågatan, Svartån, Väster, Öster, Norr, Söder....

 2  3  

1.Lunch i långhuset. Emmy har snott alla bröd. 2.  Jag & A sov ungefär till 12 varje dag 3. Trots en ljuvlig Walk-in-closet var det ständiga problem med att bestämma dagens outfit.

 
Alla har väl varit på förfest på Fredsgatan 24? ( eller Casa de Olsson, yeah).


Känn dock ingen sorg för mig Pennybridge. Det var helt enkelt dags.

Uppsala, Örebro och Stockholm utan inbördes rangordning delar på platsen i mitt hjärta.

Hornsgatan in my heart

Efter två dagar på Hornsgatan har jag redan hittat två megabra hak. Det första är en kaffebar vid namn kaffebaren. Oh yes det är verkligen en kaffebar. Kommer bli många ice-latte to go för en tjuga från det stället. Ljuvligt! Det andra är en butik som säljer danskläder precis bredvid oss. Helt sjukt mycket snygga tajts, fräsiga bodies, coola nagellack, neoniga snoddar & schyssta benvärmare. Har sett ut ett par glansiga ljusblå tajts på rea som jag ska köpa när NA-pengarna kommer.

För övrigt har A åkt hem till Örebro för att spela match & det är sorgligt. Idag har vi hängt omkring på butikerna häromkring & ätit lunch i solen. Judit man Second hand & Judit Second Hand är båda guldgruvor även om jag ställer mig lite skeptisk till att de säljer ut shorts från
Stradivarius för 300 kr. Ja, alla ni som varit i Spanien vet att det är en mer ungdomlig och billigare variant av Zara. Försöker de lura alla små Söderbrudar?

På tal om Zara. Idag ska jag med BankEmma dit och köpa kostymer åt henne. Tackar min lyckliga stjärna att jag slipper bära sånt på jobbet....Sen får vi se om det blir lungt ikväll. Skulle kunnat varit upplagt för fest men jag jobbar faktiskt imorgon.

Ciao!


Jagfullkomligttyckeromälskarminnyatillvaro

Med risk för att låta som en lantis; Jag njuter av sådana saker som att läsa Sthlms City på tunnelbanan. Jag är inte gjord för att bo i en småstad. Jag fullkomligtgillartyckeromälskarminnyatillvaro.


 Den bästaste i vårt nya kök i lägenheten som är lika stor som vårt gamla kök. Men det är ingen idé att klaga. Vi har allt vi behöver. Espressobryggare, vattenkokare...spis...ups, nej ingen micro....





och väldigt begränsat garderobsutrymme. Mina skor är ligger fortfarande nerpackade och väntar på en lämplig plats...



men det är inte alla som bor granne med Judiths Second iaf.


    

Att bo med dig i Stockholm älskling, det är fan livet.


lite andrum tack


Håller precis på att plocka ner allt från väggarna inne på mitt lilla "kontor". Uschusch. Sadsadsad. Snart börjar en ny epok. Pennybridge is over...Men Stockholm kommer bli grymt. Det känner jag på mig. Dit har jag velat så länge nu.

Veckan som gick har varit konstig. Det är precis som innan jag åkte till USA. Saker precis hela tiden och ingen tid för eftertanke alls. Jag avskyr att inte kunna reflektera före en stundande föränding. Istället går allt i rasande fart och plötsligt står man där med resväskan i handen.

Men det har varit en bra sista vecka också; Födelsedagsfirande, Tapaskäk med Emmy, sista vårdjobbet ever, sömniga uppsatsoppneringar, lunch med Lotta, planering av artiklar till 019, fika med Jenny på George. Och igår klippte jag mig. Tyvärr är min kamera fastligt sönder men det blev en "sviktande" pagé. Är nöjd även om jag får för mig att jag ser ut lite som Robyn när hon slog igenom. Speciellt när jag har mina Reebok-skor.

Ikväll blir det O'learys, Björnis eller bartömning på Kåren, imorgon mer flyttförberedelser, fotbollsfest och sen på söndag bär det av...



hits