livet i Hong Kong

Som alla sakert redan vet ar Hong kong ett av jordens mest tatbefolkade omraden. Har reser sig skyskraporna och hur -manga -vaningar -som -helst -bostads- husen vart du an ar. Hong Kong ar ocksa haftigt pa sa satt att staden ar omringad av berg. Pa ett av dessa berg bor jag. Nar morkret faller ar det ratt laskigt att ga upp till mitt hostel. Det finns knappt nagra lampor och det finns varningsskyltar overallt om att man ska akta sig for apor. En av Andersarna ( det ar 3 danskar som jobbar pa Ascension House och alla heter Anders) berattade for mig att man dor om man blir biten av en av dessa apor. Vidare det ar sant eller inte, det vet jag inte.

Ascension House drivs av en kristen skandinavisk rorelse. Pa berget finns aven andra skandinavisk-kristna instanser. Jag kom i kontakt med stallet via den svenska prasten har, som jag ska skriva en artikel om till Svenska Kyrkan i Utlandet. I borjan nar jag anlande till Ascension House var jag smaskeptisk, jag ville ju ha storstadspulsen. Men tyckte anda att det var ganska mysigt. Jag har inte umgatts med troende unga manniskor pa valdigt lange och det ar latt att glomma att de ar precis som andra ungdomar forutom att de inte svar (jag har ju en tendens att svara en hel del, skams varje gang men egentligen tror jag inte att de bryr sig...) eller dricker sarskilt mycket alkohol. Just nu tycker jag att det ar valdigt skont pa Ascension House,  vi ar tva svenska tjejer och fem danska killar och vi har riktigt kul ihop.

Precis nedanfor berget ligger Hong Kongs storsta affarsgalleria samt IKEA. Aker du 10 minuter med tunnelbana kommer du till Mong Kok, 15 minuter till Hong kong Island. Jag fullstandigt alskar det har! Den haftiga blandningen av Vast och Kina, skyskraporna och de lummiga parkerna i Central, de tranga gatorna och marknaderna i Kowloon. Jag vill bo har! ( Du kan sakert salja lyxilagenheter till de europeiska och amerikanska businessmannen och deras hemmafruar alskling, jag vet att jag brukar saga att jag vill bo pa varje stalle jag aker till men det har ar nagot sarskilt...)

I torsdags korde jag en heldag med prasten. Hon ar verkligen cool, precis som vilken kompis som helst. Dessutom en helt otroligt tankande, reflekterande och oppen person. Pa formiddagen hikade vi i bergen har i Shanti. Det var jag, prallen, Line fran hostellet samt 10 stycken rika hemmafruar fran Sverige. Alla hade stora parlorhangen, pratade om sin forening SVEA ( for svenska kvinnor som bor utomlands) och kande som helt tagna ur en roman av Denise Rudberg. Vissa av dem var unga men hade anda tantstil. Pa eftermiddagen akte vi pa Tea Appreciation Class i Hong Kong park, aven har var vi ett udda gang det vill saga jag, Line, Maria aka prallen, tva parlorhangskvinnor och en stiff kostymnisse som jobbade pa svenska exportradet. Vi fick lara oss allt om kinesiskt te som verkligen ar en hel vetenskap ( de te vi dricker raknas inte ens som riktigt te).

Efterat gick jag, Maria och Line och at kinesisk mat. En tvivelaktig upplevelse dar vi trots Marias cantonese-kunskaper lyckade bestalla in kohud. Temple Street Night Market var battre. Jag kopte kitschig klocka for 20 kr. Helt underbar.

Shoppingen har ar magisk. Allting finns och visst ar en del dyrt men overlag billigare an hemma och det finns mycket billigt som ar bra och inte bara skrap. Igar hade jag en hel shoppingdag for mig sjalv. Sen traffade jag danskarna och vi akte upp till Victoria Peak for att kika pa utsikten. Den var schysst, riktigt schysst.

Idag vet jag inte riktigt vad jag gor annu. Det som ar skont med att stanna lange pa ett stalle ar att man kan softa och inte behova hetsa omkring bland alla sevardigheter. Jag ska nog satta mig och blicka ut over berget, meditera lite och filosofera. Kanske aka in till Soho senare och strosa omkring i storstaden. Jag alskar't.


Kommentarer:
Postat av: Suss

Vad spännande det är att läsa din blogg! Du är så modig! Ville bara att du skulle få veta en sak. Det är så att jag är gravid i tredje månaden. Bebis förväntas att komma ut i slutet av sept. Love you! PUSS & KRAM

2008-03-10 @ 12:58:07
Postat av: Emma

Suss, jag ar sa glad for din skull! Det ar verkligen fint. Nar jag kommer hem far jag titta pa din mage!

2008-03-10 @ 14:42:49

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits