krispig sallad in my ass

Har hängt på Västgöta med Åsaflåsa hela kvällen. Väntade 2 timmar på maten som bestod av några slags soja-spett, torra nachos och "krispig sallad". Så typiskt nationsmat. Som tur var vinet gott. Sen ville jag gå till Orange men alla bangade så vi cyklade hem istället.

A ringde på vägen hem. Han var i Sthlm och festade med några klasskompisar. En av killarna hade tydligen tyckt A var olämpligt klädd ( kan jag aldrig tro) för "caféet" och satt på honom rosa skjorta och Dolce and Gabbana-bälte. Det lät inte så hett. Men personen ifråga har båt så det är bra inför framtiden...Godnatt




Bullenbråk

Känns som ett riktigt jävla helgerån att sitta inne i det här vädret när man vet att alla andra säkerligen sitter ute och blir bruna som bajs. För att stilla min ångest smörjde jag nyss på mig lite natural glow mousturizer från Jergens som jag köpte på apoteket i USA ( apoteken over there är helt magnifika ). Den ska ha samma effekt som den där Dove-krämen som alla använde förra året bortsett att den bara är för ansiktet. Så det är bara att vänta och se ifall jag kommer se ut som en orange katt snart.

Nu ska jag äta
Bullens. ( Godast. En gång hade jag och A värsta bråket om Bullens i parkhallen förresten vilket nästan resulterade i separation, haha)

Adios!

en pizzabagare det bor i staden...

Har haft en äkta hänga - med - Josse- dag med mycket flams och trams. Skrattat åt folk, sett gravida storvretabor, pratat med kimmy och stefan-dialekten m.m. Fast det roligaste var nog ändå att Josse känner alla skummisar i hela uppsala. Pizzabagare, väktare, gubbar som jobbar på kafé...

Kollade också in den nya
gallerian.
Triiiist! Där kommer jag inte shoppa.

Sen stod jag i kö för att fixa gästleg åt mig & A i minst en timme. En tjej bakom mig sa att det skulle bli 5 grader på Valborg. Det hade kunnat varit omvänt. Jag behövde ju plugga idag. Imorgon måste jag. Inget lallade runt på stan. Ibland tror jag att min hobby är att gå på stan. Jag kan lätt slå ihjäl 5 timmar. Det är ett beroende. En drog. Det är det som är så farligt med Stockholm. Hur fan ska det gå? Idag köpte jag visserligen inte så många grejor men ändå...


Sitter som just i kvalborgsplanerandet. Och det är just vad det är. Jag lider kval! Stockholms eller V.G?
Och folk pratar om eftersläppsbiljetter till måndag kväll...så långt orkar jag inte ens tänka..


In da uptown

Sitter i mitt "rum" ( som tydligen är ett tv-rum numera, pappa har ställt in världens största tv här och igår satt de alla 3 på rad i min bäddsoffa och glodde...) och borde transkribera mina intervjuer. Men hur ska man kunna göra det i detta väder? Kan inte sitta ute heller. Bandspelaren från 80-talet går inte på batteri.

Stockholm: Intervjuer upphöjt i 3 ( jag som respondent i en av dem för en tjänst på
Red Devil..gick bra men måste bli utvald bland 15 andra och kallad till en andra intervju...), lunch på Sandys med Hanna, Emma och Sara, en del monki-shopping ( finaste jeansen) , vin och pizza till Desperate housewifes och skrattanfall åt fula frillor, Seveneleven- yoghurtglass nere vid vattnet, jobbsök i västermalmsgallerian och insikt om att Kungsholmen och Vasastan är mycket mysigare och coolare än Söder.

Intervjuerna var tämligen intressanta.

Mattias Östmar på ett litet sunkigt café på söder och Fredrik Wass på världens flashigaste kontor i Vasastan där grupprummet vi satt i råkade heta "San Francisco".
Om jag var nervös? Inte ett dugg faktiskt. Jag tror jag har en förmåga att ta ner människor på jorden. Alla styrs vi av samma grundläggande behov. Dessutom var de två nog mer nervösa än mig. De var de som skulle producera de smarta svaren.

Inspirerande människor och inspirerande samtal. Mattias som trodde att vi kommer leva i ett matrix-samhälle och kunna koppla upp oss själva inom de närmsta 100 åren. Han tog också ner bloggandet till en "evolutions-nivå". Att allt handlar om överlevnad. Båda pratade de om sociala medier som framtiden ( att människor påverkar människor).

Trots detta känns det inte mer lockade att sätta sig med uppsatsen. Eller? Massa nya infallsvinklar och spännande tankar. Från människor som verkligen jobbar med detta praktiskt och inte enbart i teorierna. Det är det fina vädret och möjligheterna som lockar.

Uppsala, underbara Uppsala. Nu ska jag cykla ner på stan! Hej hopp



bakom mitt krimskrams kan jag va mig själv

Ska med tåget till Sthlm imorn kl 06.56 ( hjälp!). Har intervju med den här karln kl 10 på café fåtöljen vid slussen. Bandspelaren är laddad och klar och sakerna nästan packade. Är bara 10-kilos-laptopen som ska i. Har haft fullt sjå med att packa - ska till Uppsala direkt efter Stockholm och stannar till efter valborg. Världens största i-landsproblem ...yes I know,  men jag har lyckats fyndat på mig så mkt på sistone att jag inte kan välja...allt åkte ner i väskan istället. Man vill ju va schnygg när man ska fira in våren.

17031-165

Min krimskramssamling tillika favoritsmyckena för tillfället - allt är från H&M såklart förutom några örhängen från Antikt - gammalt och nytt

17031-168

Finaste ringen som reflekterar mycket ljus.

17031-166

För ett par månader sen gick jag omkring i Anders randiga halsduk. Sen köpte jag den grå och den lila sjalen på Cubus ( 2 för 169). Resten är historia. Jag är tvärförälskad i dem allihop. Den blommiga med blå kanter passar perfekt för att knyta på min grå väska. Den svartblommiga är en present från A. Den marinblå och den orange -röda - och massa andra färger, är underbara stora pashminasjalar köpta av svärmor i Kina.

17031-167

Efter en torka med trasiga ballerinas och trista stövlar är jag tillbaks till den typiskt klyshiga "jag - kan- inte -bara- sluta -köpa -skor - tjej -grejen. Som på Barratts-tiden. Barnavdelningen är min bästa vän! Där har jag fyndat de båda guldskorna. Sandalerna ser kanske inte så mycket ut för världen men de är underbara till jeans! Basketpjuksen kostade bara 109 har ett E bakpå. För Emma såklart (eller inte....)

17031-169

Och till sist och minst - alla nagellack åkte ner...


019 upphör aldrig att förvåna

Skickar ett mail till Nollnitton om att jag har hittat nästa person till Stil. "Han klär sig jäkligt bra...och yes han är min pojkvän" skriver jag.

Deadline fredag tickar närmre. Hör ingenting. De har dissat mitt stil-reportage snyftar jag- Skönt, då slipper jag svarar A.

Mail på lör förmiddag kl 13.00

Hej Emma

Hur är läget?
Klart vi kan ta Anders om du anser att han passar bra. Jag litar på dig.

Hur blev det med modeprylen i Örebro, är du inblandad något eller  bara åskådare?

Vet inte om du tänkt gå idag på SAS Radisson när Sigge ska dit och  prata. Jag har letat efter ditt nummer och tänkte fråga om du hade  lust att gå dit och skriva en sida om det sen.

Hoppas du hinner se detta...

Vi hörs
/Peter

Sigge tänker jag. Sigge Eklund? Klart , jag är på. Neej det är ju hon
Sigrid såklart. Och modebrunchen började liksom kl 12. En timme senare får jag mailet. Vad hände med det där som kallas framförhållning?!?

Min McDonald's-karriär

Vafan. Jag hade ju inte behövt plugga!


give me a sign!

Min högsta önskan just nu är att jag skulle kunna stanna tiden. Även om det bara vore för en timme eller så. Bara hinna pusta ut och tänka efter ett slag. Bara vara en stund.

Snart är det helg igen. En av få helger kvar här. Sen är det valborg. Och en månad kvar av terminen. Jag har velat bort härifrån så många gånger men nu när det är så nära går jag och grämer mig hela dagarna. Jag kommer gråta blod av att lämna lägenheten. Varför ska jag? Varför tvingar jag mig till det? vill jag verkligen eller är det bara något jag "måste".

Viljan. Jag försöker hitta magkänslan men den är för länge sedan bortförvandlad av all rationalitet. Vad jag innerst inne känner och vill existerar inte längre. Och så mycket tankar. Jobb, lägenhet, Sthlm, Oslo, vänner, familj, Uppsala, Örebro...

Oslo lockar igen. Jag och Anders har det så himla bra just nu och det känns som att ingenting kan få det vi har att förstöras. Men vad är det jag vill fly ifrån? Samtidigt känner jag mig längre ifrån mina vänner i Uppsala än någonsin. Är det egentligen så bra att åka till Norge då? Och förlora alla . I sthlm finns alla bara en tågresa bort. Kanske är jag rädd för att fastna? Att jag ska älska att bo i Sthlm så mkt att jag aldrig kommer iväg på min resa. Och hur fan ska jag kunna spara pengar!?! Jag som alltid vill vara i centrum och vara med där det händer.

Hursomhelst blir det nog Sthlm. Emma, Hanna, Heidi, Ingrid...Uppsala 45 minuter. Jobb i klädbutik snälla snälla give me ( blev kallad till Zara i veckan men de ville att jag skulle börja jobba nu...). Bo med A. Sommar i Sverige. Har ringt på lägenhet i Hammarby sjöstad. Örebro 2 timmar bort. Resa blir av men den kanske blir kortare. Eller vafan. Vart är viljan och karaktären att inte shoppa och slösa?

Oslo. Vicky. Massor av jobb och pengar. Sommaren borta. Träffa A sällan. Men en Längre resa.

Kanske inte så svårt val egentligen? Jävla pengar.


My friss and I

17031-164

Okej här kommer en picture på mig i min nya friss. Jag gillar't! Ser du Josse förresten ( om du läser här någonsin) att jag har din gamla Levis-t-shirt. Neontrycket i mitt hjärta!
Okej, tillbaks till håret. Jag är nöjd, även om jag såhär i efterhand har sett andra frillor som kanske egentligen är coolare. Kanske skulle jag klippt hel-lugg? Kanske uppklippt i bak? ( som
Josefin Crawford INTE Victoria Beckham - för evigt fast i trenderna kring sin glanstid, tidigt 2000-tal). I dont know. Det brukar vara så när jag gjort något nytt. The jävla gräset liksom. Men jag är nöjd for now.

I'm a lusseknekt

Jag och A har nyss badat bubbelbad och lagt ansiktsmask på varandra. Supertrevligt! Tänkte bara blogga lite om dagens händelser innan jag går och lägger mig...

Dagens besvikelse alla gånger var det gigantiska paketet från Ellos, som jag glad i hågen släppade hem från Lucullus. Hade bland annat beställt en tunika men istället fick jag...

17031-162

...ett gammalt nattlinne? Vad är det där? Staffan stalledräng? Ett tält? Inte en chans på jorden att storlek 36 ser ut på detta viset!
Preppy-skorna som jag suktat efter så länge var givetvis för stora. ingen skräll direkt.  För stora skor är vardagsmat i mitt land!

17031-163

Får hitta några andra till sommarens båtutflykter helt enkelt.

Dagens nyhet var nog det här. Jag säger bara NY nästa!

Sen när jag var inne på Resumé och kollade artiklar till min uppsats såg jag att den nya modetidningen Modette har kommit ut nu. Hoppas man kan få tag på'ren i Örebro bara. Ska undersöka imorn!

God natt!

God knows...

Påskjobbet är äntligen över och det är back to reality. Den här gången känns det riktigt bra. Jag tror jag äntligen har fattat vad det där med balans innebär. Och kvalitetstid. Att kunna sitta framför tv:n och lalla utan att ständigt ha ett gnagande samvete. Jag gör det jag ska när jag ska det och har slutat ta på mig sånt som jag egentligen tycker är dötrist.

Nåja.. kan inte påstå att jag kommit igång med uppsatsen så där himla mycket. Har än så länge skrivit fem rader och bokat fyra intervjuer. Och lånat travar med böcker. Var i skolan idag och det kändes som att klasskompisarna satt i varje hörn och knapprade spaltmetrar. Själv lånade jag lite fler böcker. Lustigt. Jag läser inte ett ord. Jag bara söker och lånar. The more gubbar och teorier the merrier verkar vara mitt ledord. Men jag gillar't!

17031-158

Mina favoritgubbar är Katz och Lazarsfeld som skrev den här boken redan på 1950-talet. De teoretiserar bland annat kring opinionsledare inom mode, fashion leaders. Själv fenomenet fascinerar mig och det känns mer aktuellt än aldrig förr ( modebloggare).  

17031-159

Förutom böcker har jag idag införskaffat en Örebro universitet-tröja. Eller rättare sagt jag fick den av kommunikationsavdelningen. Anders tycker jag är knäppis som går omkring i den ( lite käckt är det ju) men den är så skön! Och rätt fin också. Var ute och powerwalkade i den förut och mina Nikes. Jag är tokkär i nikeskorna!

17031-160


Tillsammans med mina rosa pjucks är de mina bästa just nu. Jag hatade dem från början faktiskt men tror att jag kanske till och med skulle kunna gå ut i dem... Nostalgilyssnade på Mando Diao när jag gick:

God knows, I aint sleeping but I want my line
God knows, I aint happy so I want it bad tonight...

Bättre än så kan det nog inte bli..

Sen gick jag hem och lagade godaste kokosmjölkswoken enligt Micelas recept till mig och A och A försökte leka någon slags tysta leken med mig där han inte skulle prata något. Gissa vem som vann? Man har ju sina hemliga knep...haha


Dagens bästa var nog ändå att mitt Essie-nagellack som jag beställt från Blush kom på posten! Nu kommer jag vara snyggast i Örebro alla gånger!.


17031-161

Blått är flott!

Gul & blå och Tacobar

Idag hade jag jobbsökardag i Stockholm. Sprang runt i typ 8743 butiker och langade ut ansökningar och CV:n som jag hade suttit och knåpat ihop natten innan ( always the last second) och häftat ihop under tågresan. A följde med som moraliskt stöd.

Det var mycket blandade reaktioner i respektive butiker. Allt från "ja vi kommer att behöva personal, det är bra att du är lite äldre" ( Hm....Ja...Urban Outfitters för övrigt, hoppas hoppas!) till "vi får in 1000 ansökningar per dag, det är ingen idé att du lämnar in" ( H&M i Brunogallerian. Fan, min bästa!)

De som jag hoppas mest på är utan inbördes ordning

Urban Outfitters ( vem vill inte jobba bland dessa underbara alster med en enorm kristallkrona hängandes över en?)
TopShop i Souk
Monki
( " jag är en äkta Monkigirl som inget hellre skulle vilja än att sälja kläder till andra Monkigirls")

De som var mest positiva var förutom U.O; Red Devil, Oasis i Souk och Zara-butikerna. Jag gillar Zara men tror att man måste ha på sig någon slags uniform där, typ tråkiga svarta byxor. Jag menar halva nöjet med att jobba i klädbutik är ju att glida omkring och se cool ut.

Var även på Weekday och pratade med Tobbe...tyvärr hade jag slut på ansökningar vid det laget men han bad mig skicka en. Jag vet inte...känns som att han ser mig som en liten blond brutta som inte har koll på något som har med jeans att göra och inte en hipp tjej som passar in bland kreddiga stockholmsfolk som handlar vintage i neonljus. Och det kanske jag inte är heller...vet inte om jag skulle trivas där om jag ska vara ärlig. Eller vafan. Jag hatar att bli inplacerad i fack. Jag kan vara hipp.

Som avslutning på det hela köpte jag ett par rosa tygskor på H&M för 100 kr. När jag hittar rätt storlek ska jag köpa likadana i turkost och vitt också. De är grymma!

En sak jag verkligen kommer att älska med att bo i Stockholm är alla gratistidningar! People, Rodeo, Nöjesguiden..I love them all! Hade med mig en hel bunt hem.

På tåget på väg tillbaks till Örebro satt jag och Anders och pratade om när man var typ 15-16 och åkte till Stockholm för att gå till Red Devil, Solo, köpa jeans på Gul & Blå och äta på Taco Bar. ( ungefär som McDonald's och hårspray när man var 12 och åkte in till "stan" ) . Detta resulterade i att A gömde sin Red Devil-påse inne på Lucullus och bar skokartongen direkt i händerna istället för att riskera att bli tagen för någon som trodde han var värsta coolingen för att han hade varit i Sthlm och handlat på Red Devil.

hits