Fotokurs, kinesiska, photoshop, lära mig sy....skrivkurs..

Jag gör tydligen allt för att slippa ta itu med det där att förbereda opponeringen. Usch vad tråkigt. Imorgon kl 7 åker tåget dock så det borde ordnas innan dess. Är mätt och däst också efter middag med Emmy på Mamas and tapas på kungsholmen. Imorgon kväll blir tredje dagen i rad  jag stoppar i mig spanska ostar eftersom jag ska följa med Ellen på smygläsning av Nöjesguiden med tapas och vin.

Jag och Emmy snackade nio till fem. Snart börjar det ju och som vanligt när det handlar om rutiner ( särskilt det där nio till fem) får jag småpanik. Det är bara fyra dagar kvar av friheten sen kommer man bara att leva på helgerna och då ska man liksom pressa in allt och jag kommer bergis bli en sån där tråkmåns som aldrig går ut för "man vill inte slösa lördagen på att vara bakis". Men egentligen överdriver jag nu. Egentligen är jag nöjd. Jag har fem minuter till jobbet och det finns faktiskt vardagskvällar också. Jag nämnde kvällskurs för Emmy men hon tyckte jag skulle koncentrera mig lite istället. Kvällskurs. Det har liksom blivit lite av mitt signum,  dock mer snack än verkstad, vad jag kan minnas har jag bara gått kvällskurs en gång, spanska konversation. Och så tog jag sånglektioner ett tag.

Idag åkte Erik till Prag. Känns lite märkligt att han inte kommer finnas hemma hos föräldrarna när man hälsar på framöver.

födelsedagsfirande är bra

Jag har firat i dagarna tre och än är det inte slut. I söndags utflyktade vi med mamma, pappa och Erik i Hammarskog. Det var trevligt trots alla getingar. Sen åkte vi hem, vilade, beställde hem meze och åt den sedvanliga prinsesstårtan. På 25-årsdagen blev jag väckt med sång och paket, precis som när man var liten. Det fortsatte med Åsalunch och syskonhäng innan jag tog tåget tillbaks till Stockholm och bjöd Emma och Heidi på marängsviss. Mitt i alltihop kom Robin och Therese för att hämta sin teve som har hyrt in sig här i ett par veckor. De hade glömt bort att jag fyllde men det gjorde inget. Till sist kom svärmor med presenter innan Anders drullade in efter det kaotiska derbyt. En hektisk dag. Igår var lugnare, vi gjorde mest ingenting tills på kvällen då vi gick till Roxy och åt kantareller och spanska ostar - ett urval av mitt bästa, helt klart. Och ikväll bjuder Emmy på middag. Efter en sommar i stort sett utan restaurangbesök känns två kvällar i rad väldigt lyxigt.



Bästa presenterna



Av Heidi fick jag jordens längsta blomma

Perfektion

Ibland infinner sig av känslan av perfektion. Allt flyter på, fungerar som det ska och är liksom bra. Just nu är ett sådant tillfälle. Uppsatsen är inlämnad, sommaren har varit över förväntan, hösten är här och jag är faktiskt rånöjd över det - jag gillar hösten och den här hösten kommer bli en bra höst, det känner jag på mig. Om tio dagar börjar praktiken, om två dagar fyller jag 25 och jag har ingen som helst åldersnoja, tycker mest att det ska bli kul med tårta, presenter, umgänge med familj och lite senare en hejdundrande fest med alla fina vänner. Dessutom är jag obeskrivligt kär och ikväll ska vi äta kräftor med Ingrid och Klas.


Tillsätt några glas vin, lägg till en idyllisk midsommar, några vänner, Riche, Vitabergsparkshäng, sthlm:s skärgård, Petter på Mosebacke, Malmö, en dagstur till Köpenhamn, västkusten, hav och klippor och krydda detta med en grå lacostekofta...

...då får du sommaren 2008


 

          

                     

















det trodde ni inte va?

Efter ett och ett halvt år är det äntligen dags. Ja, jag ska lämna in den imorgon. Det är faktiskt en helt magisk känsla, jag trodde inte att jag skulle känna så men det är en tung aura med luft som flyger iväg. Den har hängt över mig så länge nu men jag har nog inte riktigt fattat att jag kände så här. Visst, efter en sak kommer en annan, men nu ska jag bara njuta några dagar av fullkomlig ledighet tills praktiken sätter igång om en och en halv vecka.

Ändå är det lite så att jag vill suga på karamellen extra länge. Trodde det skulle bli en sån här natt när jag satt uppe till 4 men jag var klar i bortsett från slutsatsen redan vid 18 men givetvis har jag segat men den ända tills nu.

Snart ska jag skriva ut tre stycken skinande exemplar.

Svenska modeföretags kommunikativa strategier i Japan. Smaka på den.
Livsnödvändigt vetande.


viktighetsbubblan jag lever i

Häromdagen slutade Internet att fungera och då kan man plötsligt inte göra någonting. Hur bokade man tågbiljett förr i tiden? Åkte till stationen? Ringde till SJ och försökte prata med den där hemska telefontjänsten? Nej, vet du vad.
Jag valde att åka till stationen för jag hade 5 kr kvar på kontantkortet och fyller på det, ja, det gör jag ju också på Internet såklart.  Hursomhelst, nu är jag tillbaks och jag har inte fått ett enda vettigt mail och ingen har skrivit till mig på fejan. Typiskt mig att jaga upp mig så där och överdriva min egen viktighet.
 
Veckan har varit späckad med sommarens kanske sista F12, flott Weekdaypartaj, bror-besök och kaffe med Josefin Storm som jag träffade i Kambodja. Däremot ingen sommarbio. Det är ironiskt för den där lappen har suttit uppe på kylskåpet sen juni och jag har varit helt bombsäker på att jag i alla fall skulle se Marie Antoinette men det blev inte så och imorgon åker jag till Örebro och sen vidare till Västkusten på lördag morgon så jag missar både filmen med James Dean och Grolschpartyt. Och typisk som jag är lever jag i min egen lilla bubbla med att jag missar något jättekul hela tiden.


På lördag ligger jag iaf på klipporna i Lysekil med halva familjen Olsson och solar ( även om jag måste fila på uppsatsen mellan varven, den ska in på torsdag) . Inte helt fel det heller!

hejsvejs

los dias el fin del verano pasadan...

Jag kom hem från Örebro i fredags och upptäckte att ingen hade vattnat mina minirosor...



Sen kom Kerstin och vi kollade in fyrverkerierna som Stockholm stad bjöd på denna speciella dag





080808-jippot på Stureplan var tyvärr inte lika lyckat som fyrverkerierna så vi gick till f12 istället. Tjejerna som var där hade permanentat håret, allihopa.



Lördag: Elin skulle åka till USA och fylla 25 och höll kalas med stora tårtor och massor av vin



Söndag: frukost på sängen, OS, plugg, pizza, Gossip Girl, Greek, regn, Pans labyrint

Måndag: Plugg på dagen. På kvällen hälsade jag på hos ingrid och Klas i deras nya lägenhet. Det tog 4 minuter att gå dit och de hade finaste balkongen. Vi byggde pussel och drack rödvin. Sen lånade jag böcker som Ingrid la i en påse från Islandshästbutiken och jag traskade hem igen.


Fredrik Strage, ett geni

Om än lite tråkiga men mysiga dagar blev det inte i Örebro. I tisdags var pappa förbi, på väg till farfar, vi åt lunch och jag gick på Kavalkad och jag fick en födelsedagspresent i förskott. Anders har jobbat hela dagarna, han har gått upp vid fem och pussat mig hejdå och sen har han somnat i mitt knä framför tv:n på kvällskvisten. Så himla fint. Förutom att plugga har jag hunnit dricka te hos Åsa en sväng, gått på promenad med Klara och ätit sushi. En sån himla höstig känsla har infunnit sig och jag både gillar den och inte gillar den. I eftermiddag åker jag hem till Åsögatan och då jag inte varit där på över en vecka är det med längtan. Ikväll är det 080808-festen och det är meningen att vi ska ut och dansa men det kanske blir så att man regnar bort istället.

Igår kunde jag inte sova för att några LAN-kids spelade tv-spelsmusik på högsta volym i huset mittemot. Jag låg uppe och läste "Fans" istället, om Hamstergirls vars hela tillvaro kretsar kring Westlife, om holländaren Geert som blev ihop med Agneta i Abba och om psyksjuke Lena som brände ner Evert Taubes sommarstuga. Så himla bra bok och jag har fattat att Fredrik Strage är ett geni!


Vi drog till malmö, nu regnar det och jag är inte van vid att ha tråkigt

Jag och Matilda drog ner till Skåne och Malmö för att hälsa på Malin och gjorde sånt man ska göra i där, det vill säga: kollade in Rosengård, förundrades över skånska företeelser ( gräddbullar?!?), åkte buss, badade vid Turning Torso, åt chips och drack vin i mängder, gick på Tjallamalla, var på förfest hos Maria Peltola, dansade svetten av oss på Debaser och tog en heldag i Köpenhamn där vi givetvis åt sån där röd korv, fikade största chokladwienerbröden, gick på Ströget, tittade på mysiga och färgglada hus och hamnade till slut i ett suspekt område (givetvis var det jag som hade läst om att det var hippt och trendigt, det händer alltid mig) där vi drack öl.

Efter att inte ha lyckats ta mig till Göteborg är jag nu i Örebro där himlen är grå och regnet strilar ner. Det är bara jag och hunden hemma och jag har insett hur dålig jag är på att ha tråkigt. Börsen är väldigt tom på riksdaler och jag måste skriva uppsats. Det är väl lika bra att vädret är kasst men det här är verkligen ovana för mig. Hela sommaren har varit ett flöde av utgångar, parkhäng, vinkvällar ( i lördags insåg jag att jag var inne på sjunde kvällen i rad...) och allmänt schysst hang-around. Det ska liksom alltid hända något i min värld. Men det gör det inte nu.


hits