El fin de semana en Estocolmo

Helgen i Stockholm blev som förväntat, guld. Jag kände verkligen att det är dags att flytta dit snart. Att jag börjar bli redo. Det bästa av allt; I Stockholm känner jag mig yngst igen. Samma känsla som under första året i gymnasiet, när jag var 16 och fixade falskleg, efter 3:an när jag började springa på nationer, som 19:åring på språkskolan i Barcelona och möjligtvis en uns första terminen i Örebro. Men nej, inte längre. Och definitivt inte i USA.

Varför denna åldersnoja kan man fråga sig? Varför fullkomligt hatar jag känslan av att vara äldst?
Jo, jag vet varför. För som yngst har man alltid åldern att skylla på. Som yngst behöver man inte vara mest världsvan. Och händer det att man är det är blir man istället dubbelt så cool.
Till Stockholm flyttar människor när de ska göra karriär. När de är klara med resande och pluggande. I Stockholm går folk fortfarande ut när de är 35. Utan att det är konstigt.

Det blev mycket Söderhäng den här gången. Lägenheten vi bodde i ( tillhör min "svärfars"företag) låg i perfekt avstånd vid slussen. Ett glas vin med Hanna på baren inne i Brunogallerian ( kändes som att det vara var hippa folk som jobbar med media och reklam där, läskigt men I like!!), ensam frukost på Wayneés på Götgatan när A var i skolan (bagel och Dagens Nyheter, kan det bli bättre?) , shopping med Emmy och 1:årsmiddag på restaurangen Strykjärnet, Skånegatan (why strykjärnet) där jag åt världens godaste pannacotta.

I bristen på pengar blev det inte så värst mycket shopping förutom att jag fyndade en kjol på Tjallamalla (den rutiga). Halva priset i hela butiken!Var jääkligt sugen på den svarta kjolen från H&M Trend också men jag höll igen. Men det har kommit in mer pengar på kontot nu så jag är nog dessvärre tvungen att köpa den när jag kommer hem till U-A (H&M trend finns inte i Örebro). För övrigt är H&M:et i Brunogallerian den typ bästa butiken ever!

17031-138


17031-139


My future home town

Helgen ska jag tillbringa i min framtida hemstad (i alla fall en av dem). Syftar på underbara Stockholm givetvis. Tyvärr ligger ekonomin fortfarande på minus så det blir ingen shopping-spree i tvättäkta "Emma -lös -i -Sthlm-anda". Men jag tänkte ta lite "inspirationsturer" ut till Söder på lördagen när A är i skolan.
Tjallamalla och Lisa Larssons second hand bland annat. Sen är ju Zara, Topshop och Urban outfitters inte heller några butiker man besöker varje dag.

Ska även träffa StorEmma för en snabbfika innan hon åker till Örebro (vi åker om varandra ironiskt nog)
och Hanna på fredagkvällen. Hanna är nyss hemkommen efter 1,5 år i London så vi har en del att ta igen.

På lördag kväll blir det 1-årsmiddag med A. Måste hitta 1-årspresent. Han gav mig väskan jag suktat så länge efter i Spirits skyltfönster. Den är från Jewels och är så nice! Vad ska jag ge honom?!? Han är värd något riktigt fint!


Love what I'm doing.

Suttit hemma hos den här tjejen (likadan klänning som mig!) och hennes pojkvän, druckit te och pratat om deras stilar. Klädreportaget kommer i nästa nummer av Nollnitton. Intervjun kändes hur bra och rolig som helst. För att inte tala om inspirerande. Jag känner precis som jag har föreställt mig att jag ska känna. Att jag vet precis vad jag vill. Det är exakt så här jag vill ha det!

Sofia pratade också om ett par vintage-butiker i Örebro som jag helt har missat! Bland annat en butik vid namn Shu. Hur har den kunnat undgå mig?!? Tydligen går det inte så jättebra för affären, speciellt inte i nuläget eftersom de håller på att renovera huset och det står en stor byggställning precis utanför. Så därför uppmanar jag alla att gå dit! Förutom att massa coola vintagekläder och skor har de grejor som rosebud salve. Funderar på att gå dit och fråga om de behöver hjälpa med promotion. Jag gör det gärna. Gratis.

Då och då lyckas den här staden med att överraska! Det gör mig glad att inse att jag inte har sett allt. Den här våren är förmodligen min sista tid i Örebro för alltid och jag ska suga ut allt som går innan jag flyttar.

Det har varit en riktigt energifylld dag. Förutom intervjun med två kreativa människor har jag varit på information för ett mentorsprogram som finns för oss som läser MKV på Örebro uni. Sitter som bäst och filurar på vem jag skulle vilja ha som mentor. Informationchefen på H&M? Marknadsansvarig på ELLE? Tänkte röra mig bort från det journalistiska ett slag för att få lite input från information/PR-hållet. Kan vara nyttigt tror jag!


Nya effektiva Emma

Dagens löfte är att jag ska sluta upp med att göra saker i sista sekunden. Varför lär man sig inte? Varför är man så jäkla dum? Man skjuter upp och skjuter upp och sen sitter man där med handen i brevlådan.

Just nu gäller det en skoluppgift som ska in om några timmar. Och jag har givetvis massvis kvar att göra.
Grejen är den att när jag fick uppgiften i handen för en vecka sen tänkte jag: "föra mediedagbok och sedan analysera den med hjälp av olika teorier, låter roligt och intressant, det här ska jag genomföra ordentligt (för en gångs skull)". Men sedan gör jag det ändå inte. Och motivationen går ur mig ju längre tiden går.

Samma sak händer ofta med bloggen. Jag kan få en kanonidé om något jag ska skriva om. Jag målar upp i huvudet hur det ska se ut. Sedan väntar jag för länge, när jag äntligen sätter mig ner för att skriva är allt som bortblåst.

Så, det är dags att ta tag i saker. På en gång. Allt från små saker som att gå ut med sop-påsen till att börja läsa till en hemtenta. Med energi och motivation som aldrig förr! Nya effektiva Emma är på ingång!


Snäva deadlines, skrivkramp och flyt

Har fått försmak på hur det hårda livet som journalist kommer se ut. Antal ord som måste skrivas och snäva deadlines. Prestera. Jämt och alltid prestera. Om jag inte tyckte om att skriva så mycket skulle jag fråga mig själv vad fan det är jag håller på med. Ibland är det inte alls kul. När man fastnar vid formuleringar eller helt enkelt inte kommer igång. Men när flytet kommer, då får jag den underbaraste känslan som finns i magen. Den känslan är verkligen värd all ångest och slit.

Måste bara tillägga att redaktörerna på nollnittion är rather...flummiga. Jag fick typ inga direktiv förutom att jag skulle skriva 6000 tecken om en sak som är typ omöjlig att skriva 6000 tecken på.
Och den ena bor på Irland...samtidigt som han är redaktör på nollnitton....weird.

Det blev bara 3500.


Mr Yamamoto


Ni känner väl till Mr Yamamoto? "Mitt namn är Mr. Yamamoto och jag är samuraj.
I mitt jobb använder jag mig av mitt svärd för att skära och strimla".

Han har skrivit en kommentar på min blogg. Är det fler än jag som
konstiga spams på bloggen?

Vilken flyt-kväll. Nu ringde Cajsa och erbjöd mig jobb! Det lönar sig att stanna hemma på fredagkvällar ibland.

När gud stänger en dörr...

De ringde från Din sko och meddelade att jag inte fick jobbet idag. Bajs. Jag har aldrig känt mig så knäckt som jag gjorde då. "Fast i vårdträsket föralltid, kommer aldrig få något annat jobb, jag kommer sluta här, kanske ger upp allt, hoppar av utbildningen och blir vårdbiträde på heltid...kan nog inte bli något annat". Ungefär så kände jag mig.

Hursomhelst, efter lite upp-peppning av A (älskling, vad skulle jag göra utan dig?!?) har jag insett att jag nog helt enkelt var för cool för jobbet.
Well, när gud stänger en dörr öppnar han onekligen en annan. Jag ska få skriva för 019 campus! Fick precis ett mail från redaktören och han vill att jag ska skriva en intervju med killarna som jobbar med festivalborg. Till på måndag. Hjälp. Jag tackade ja förstås!

Det bästa var nog dock att jag också hade fått mail från NA:s feature-chef eller något sånt. Hon skrev bara att jag skulle ringa henne omgående. Så nu kanske jag får börja blogga på
na.se! Äntligen börjar mina ansträngningar pay off. Wonderful!


outfits.se

Stoltheten är svald. Numera finns jag på outfits.se.


Jäkligt beroendeframkallande sida faktiskt.


Dagens shopping; kaffebryggare

Emma & Anders inne på Siba:

A: Kolla den här! Snygg va!?! Med både vanlig, espressobryggare och sån här skumgrej! Vad tycker du?
E: Jaa! Jäkligt cool! Men...(kollar på prislappen) 1998 kr. Hm...jag hade tänkt något i 200-kronorsklassen..typ den här (pekar på en bosch i vit plast)
A: Neej!! Fan vad ful! Den kommer inte in i mitt kök. 1000 kronor var, det är väl inte så farligt?
E: Tror du jag har råd att lägga ut 1000 kronor på en kaffebryggare just nu?!?
A: Nehe...
E: Det får bli när vi flyttar till Stockholm. Jag bryr mig inte så mycket, vill bara kunna göra riktigt kaffe liksom.
A: Jaha

I kassan:

A tar upp sitt kort.
E: Jag kan betala...eller, vänta, jag har glömt min plånbok
A: Äsch, jag betalar

På väg ut från Siba:

A: Fan, så får man betala 300 kr för en sak man knappt använder. Jag dricker ju nästan aldrig kaffe...

Buenos aires

Sitter och kollar Golden Globe-klänningar (favoriten som många andras den här) och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Önskeresmålet just nu är Buenos aires! Femina skriver i sitt senaste resereportage; "Buenos Aires är paradiset för alla som älskar flärd, trend och stil men inte vill betala för det" .  Jag har alltid velat till Sydamerika. Brasilien också givetvis men Argentina är snäppet bättre; har glömt bort all min spanska, att den behöver fräschas upp är ytterligare än anledning för att åka dit...

Nej, ska man ta tag i den här dagen? Ska börja med grej till Lösnummer. Eller kanske kolla litteraturlistan till MKV C. My Örebroliv is back! Yes!

Ska på intervju på Din sko senare idag! Önska mig lycka till!

Adios!

önskelista

Det är inte bara på jul och födelsedagar man får skriva önskelista.

Svart kjol med hög midja. Har många klänningar nu så det börjar verkligen bli dags för en kjol. Jag är så dum som inte slog till på den jag hittade på H&M i Uppsala. Nej, den har inte kommit till Örebro ännu...om den någonsin gör det.

Nya jeans. Har använt ett och samma par svarta cheap monday i snart 1 år nu.  Här önskas också ett par med högre midja. Helst Acne då men kontot tillåter nog inte. Får bli några budgetvarianter. Typ cheap monday igen. Vet att de har schysta med hög midja.

Hängslen. Har aldrig varit så sugen förrän jag såg den här tjejen. Grymt stilrent. För övrigt har jag nyss upptäckt outfits.se. I like it! Funderar på att skaffa en sida där. Narcissismen hägrar!

Tjockare armband. Har haft tunna ett bra tag nu. För tankarna tillbaks till mina år som festivaltjej. Jag bodde bokstavligen i ett svart rockersarmband som jag hade sytt själv. Det lite rockigare modet känns rätt just nu.

personlig assistent sökes

Ibland skulle jag vilja ha en personlig assistent. Nu menar jag inte att jag har så nedrans mycket att göra (ska sluta antyda det som jag gjorde i ett inlägg häromsistens, om sanningen ska fram lever jag slackerliv just nu - och jag gillar det). Nej, vad jag menar är att det skulle vara skönt att ha någon som tog hand om de där tråkiga fixargrejorna. Som att ringa till vårdcentralen (som givetvis har en jävla telefontid som man aldrig lyckas passa, dessutom har de ett "ringa-upp-system" som gör att man måste gå upp kl jäkla 7 för att överhuvudtaget få en telefontid).  
En annan typisk grej som skulle tillfalla assistenten är att hålla reda på personliga koder. Jag vet inte hur många olika koder till CSN-sidan jag har haft under min livstid.

Däremot, skulle jag lätt ta hand om sortering och organisering av papper och dylikt. Jag älskar att rensa!
Gjorde det idag på mitt lilla "kontor". I love my kontor! Jag känner mig som en busy journalist där jag sitter vid mitt skrivbord och skriver (läs bloggar). Runtomkring mig ligger det papper, tidningar, böcker, listor och små anteckningböcker fyllda med ideér.

Idag skrev jag en köplista till IKEA

1) Tre förvaringslådor. En till brev och vykort, en till "minnesgrejor" (typ biobiljetter och sånt, just nu ganska mycket grejor från USA) och en idélåda. Jag blir helt pirrig av tanken på min idélåda. Här ska jag samla allt sånt som ger mig inspiration.
2) Gardiner. Färdigsydda såklart.
3) En stor och mysig växt
4) En anslagstavla till alla listor. Listor är mitt kall här i livet. Without them I would not be anything.
5) Tidningsställ att sätta på väggen där jag ska lägga i alla mina glassiga magasin.

Förutom IKEA-listan är mitt bästa drag just nu att läsa två böcker. Samtidigt (inte bokstavligen såklart).
Jag inbillar mig att om jag läser två böcker samtidigt får jag dubbelt så många böcker lästa ( ologiskt? kanske). Vitsen med det hela är att hålla på med en lättsam och en lite tyngre. En chick-lit och en reflekterande djup. På så sätt kan man välja efter humör. Perfekt!

Just nu är det  "det är 1998 och har precis börjat snöa" av
Sigge Eklund (som slutade blogga i augusti upptäckte jag nyss! ) och "Å andra sidan" av Marian Keyes (var såå längesen jag läste ngt av henne, känns som i another lifetime). Marian Keyes passar perfekt för hemtjänstraster.

Dagen, i korthet

Dagens spruckna löfte: "Imorgon SKA jag gå upp kl 10 och göra pilates". Jaru. En och en halv timme senare kravlade jag mig upp så trött att det kändes som att det var mitt i natten.
Dagens träning: 30 minuters pilates på min snygga rosa yogamatta. Eller kanske 20. Kände mig stressad eftersom det redan var så sent på dagen.
Dagens syssla: Söka jobb. Var det meningen. Men det regnade så mycket. Man vill ju inte  träda in som en dränkt katt när man ska lämna in sitt CV. Ringde till H&M iaf. Ska skicka in världens smörigaste ansökan; "vart jag än i världen vänder finns en H&M-butik till mitt förfogande"...Tänkte komplettera med en käck bild på mig själv i full H&M-mundering.
Dagens syssla 2: Skumbad med pojkvännen. Tända ljus och regnet smattrande mot rutan. Ljuvligt.
Dagens bråk: Jag går över till grannen för att låna mjöl till stuvade makaroner ( I love, finns det något bättre än gammal hederlig falukorv med stuvade makaroner?? husmanskost rules!). Grannen öppnar dörren 2 cm och förklarar att hon är svårt magsjuk. När jag kommer tillbaks in förbjuder A mig att pussa honom "jag kommer bli sjuk till helgens fotbollsturnering, min vanliga otur". Jag blir sur och sätter mig i ett annat rum och äter.
Dagens vill ha: Fler sköna mysdressar alá juicy cotoure (förmodligen för att jag lever slackerliv just nu). Idag låg alla mina myskläder i tvätten så jag var tvungen att springa runt i mina
shorts från american apparel (saknar butiken!!) Skönt men lite kallt.
Dagens outfit (eller inte): Träningsoverallsbyxor som hämtade ur en skolkatalog från 90-talet. Och vad är det för väska?! Eller väskor.
Dagens middag: Med Emmy på Indigo. Tapas är alltid lika gott. Minus dock för att stället flyttat och bytt ägare och därmed har dyrare priser och fulare inredning. Men jag tänker inte sluta gå dit för det! Örebro behöver INTE en restaurang mindre.
Dagens box: Seinfeld-boxen som jag och A ska titta på nu! Lovely! Han fick välja mellan Seinfeld eller högläsning ur Emil ur Lönneberga. Jag känner mig inte kränkt att han inte valde det sistnämnda. Ganska skönt att slippa ikväll.

God natt!

Wannabe-Carries är vi allihopa...jag med...

Jag har bloggproblem.

Vad töntigt tänker säkert ni nu. Hur kan man ens ha problem kopplade till en blogg. Något mer i-landsmässigt än så kan ju inte existera. Sant. Vem bryr sig om en dum blogg egentligen. Men för mig är det ibland blodigt allvar.

Just nu handlar det om profilering. När jag var i USA var det så enkelt. Jag var ute och reste. Jag skrev om mina resor. Punkt slut. End of story. Det är egentligen inte det att vardagslivet i Örebro inte kan vara nog så innehållsrikt som det var i USA. Nej, egentligen handlar det hela om att jag inte vill framstå som en klyscha. Eller vara som alla andra.

"Hej. Jag är en shopaholic light. Jag gillar shopping. Och kläder. Jag åt sushi på stan idag. Nu ska jag dricka chai och beställa kläder från asos.com. Snart börjar skolan och mitt liv kommer bli så stressigt. Lite som Ebba Von Sydows. Härligt! Då kommer jag ha massa saker att blogga om. För blogga det hinner man alltid!"

Och där sjönk det ner på en djupare nivå. För egentligen är det inte bloggen det handlar om. Utan mig själv. Att jag är precis likadan som alla andra. Fan. Man skulle levt för 10 år sedan innan Carrie Bradshaw ens var påtänkt. Det är pissigt att vara en i den grå massan. Jag hade lika gärna kunnat bli gymnasielärare. I en värld av modebloggar känns det som ett mer kreativt val.

Nej. Det är väl egentligen bara att bita i det sura äpplet och kämpa vidare. Och någonstans finns ju ändå det där som är jag. För alla människor är ju unika, eller hur var det nu?





I still find each day too...

...short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the books I want to read, and all the friends I want to see...

Jag är verkligen sämst på att göra ingenting. Jag önskar ibland (men inte så ofta) att jag kunde ha de där dagarna när man bara sunkar ner i soffan framför tv:n och sen när kompisarna ringer och frågar vad man gör svarar man "ingenting, jag har så tråkigt, jag vet inte vad jag ska göra!!".

Hur kan man inte veta vad man ska göra? I min värld ligger saker på hög och väntar på att jag ska göra dem. Tyck inte synd om mig - jag älskar det. Dessutom är det ju givetvis så att jag skapar mina egna grejor. Det är av egen vilja och för min egna tillfredsställelse jag bloggar, gör fotoalbum, håller kontakt med folk jag träffat på diverse utlandsresor, spelar gitarr (fast det var längesen nu) med mera. Det är fan ett heltidsjobb att bara vara jag! Jag skulle kunna fylla veckor, månader, år i sträck och fortfarande komma på saker och göra!

Häromdagen drog jag och Anders igång ett nytt matprojekt. Vi insåg nämligen att det var väldigt dyrt att kasta så mycket mat som vi gör hela tiden. Dags att ta vara på det som finns tänkte vi och började gå igenom innehållen i skåpen och skriva matlistor. En timme senare hade vi fyllt hela golvet med konserver, pastakartonger och mjölpåsar som behövde slängas. Det fanns nästan ingenting kvar som inte hade gått ut. Vi hittade till och med en krydda med utgångsdatum 1989!

Nu ska jag powerwalka till studentgatan! Vilken nostalgitripp!

Ciao!

2006

Någon slags sammanfattning av året måste man ju alltid göra. Här kommer min... (yes, Hanna, jag har snott den från din blogg).

Gjorde du något år 2006 som du aldrig gjort förut:
Ja! Många saker! Jag träffade mannen i mitt liv. Jag blev dödsförälskad och tappade kontrollen totalt vilket ledde till att jag bland annat kuggade en tenta. Jag blev sambo och förlovade mig. De sista fyra månaderna av året tillbringade jag i USA, som utbytesstudent.
Höll du några av dina nyårslöften:
Som den perfektionist jag är avlägger jag nya löften varje dag. Och ja, givetvis håller jag dem alltid.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
Nepp. Lite tidigt ännu tycker jag. Däremot vänners syskon två stycken. Ylvas bror och
Hannas syster.
Dog någon som stod dig nära:
Nej, som tur är inte. ¨
Vilka länder besökte du:
Kärleksweekend i Rom, Italien. Studier i USA, därifrån en resa till Mexico.
Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007:
Vill man inte alltid ha mer? En "walk in closet", en espressomaskin, en resa till alperna, ett schysstare extrajobb...listan kan göras lång. Jag blir aldrig nöjd...
Vilka datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför:
24 Januari när jag och Anders blev tillsammans. 6 Oktober när vi förlovade oss. 17 December när jag kom hem från USA.
Vad var dina största framgångar i år:
Att världens vackraste människa blev kär i mig. Att jag fick utbytesplats. Att jag åkte och att jag och Anders klarade det så bra.
Största misstaget:
Jag ser inget jag har gjort det här året som misstag.
Har du varit sjuk eller skadat dig:
Knappt. Små förkylningar på sin höjd.
Bästa köpet:
Oj, många! Just nu är jag jäkligt nöjd med mina stövletter jag köpte häromdagen på Din sko.
Vad spenderade du mest pengar på:
Hehe. Behöver jag ens svara på det?
Gjorde någonting dig riktigt glad:
Anders.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006:
Shakira - hips don't lie, Justin - Sexy back, Chemical romance - black parade och allt med 50 cent såklart.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Jag är oftast glad men 2006 har nog tagit priset!
Rikare eller fattigare?
Jag är fattigare än en kyrkråtta. Men allt har varit värt det!
Vad önskar du att du gjort mer:
Varit lite mer nöjd ibland.
Hur många one night stands?
Noll
Blev du kär i år:
Ohhh jaaaaa!!
Blev du arg i år:
Blir sällan arg. Snarare irriterad, och i år ganska många gånger på alla hemtjänsttanter som gnäller så fruktansvärt mycket över att är det är så mycket att göra samtidigt som de fikar timmar i sträck.
Favoritprogram på tv:
2006 har inte varit något tv-år för mig. Får väl säga de gamla vanliga; the O.C och Sex and the city.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året:
Jag hatar ingen nu. Jag hatade ingen i början av året.
Bästa boken du läste i år:
2006 var inget bokår heller. Andra bullar ska det bli 2007.Men av de jag klämde var jag väldigt förtjust i Blonde som handlar om Marilyn Monroe. Grym!
Största musikaliska upptäckten:
Tyvärr har jag knappt lyssnat på musik eftersom att jag har bott ihop med en person som bara lyssnar på en och samma artist jämt.
Något du önskade dig och fick:
The sexiest man alive.
Något du önskade dig men inte fick:
En parfym.
Vad gjorde du på din födelsedag?
Gick ut och åt med gänget i USA, sen på fest där jag blev överraskad med tårta.
Hur skulle du beskriva din stil år 2006:
Softistikerad och medveten. Andra halvan mer amerikaniserad (basplagg).
Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Minimumlöner, obefintliga skatter, privatisering, sjuka college-avgifter och allt annat som leder till de stora sociala klyftorna i USA.
De bästa nya människorna du träffade:
Anders, hela familjen Olsson, Marieke, Verena och Yuki.
En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Att jag absolut inte är intresserad av studentpolitik. Att jag ska göra saker för min egen skull och inte någon annans.




hits