Paris

Helgen i Paris var bra, rolig och fin på många sätt. Igår kom jag tillbaks till staden med tre tunnelbanelinjer igen och insåg hur liten den verkligen är.

Kollektivtrafiksstrejken påverkade oss inte jättemycket då flera tunnelbanelinjer gick om än mer sällan. En känsla av hur det måste kännas Kina där människor pressas in i vagnarna infann sig. Och en känsla av att det måste hända grejor när för mycket människor ska in på en för liten yta. Och det gjorde det . En liten flicka fastnade med benen i gapet mellan perrongen och tunnelbanan precis när dörrarna höll på att stängas. Vill inte ens tänka på förödelsen ifall inte någon hunnit trycka på nödsignalen i tid. 


Så här såg det ut: image378



Men vi åkte inte bara tunnelbana. Vi pratade massvis, hängde i Marais-kvarteren, second hand-shoppade, åt falafel, drack varm choklad i Montmartre, var på fest i svenska huset, gick på pop/electroklubb. Och drack mängder med vin såklart. Konsumerade livet lagomt mycket. Och eftersom jag faktiskt besökt staden ett par gånger förut kunde vi skippa allt turistrams och fokusera på det "riktiga".

    

Vi startade helgen med att dela på en flaska rödvin såklart. 

 Vad har du i korgen Emma? Är det en jättebaguette? Emma halkade på världens minsta salladsblad i affären och stukade foten...

    

Mycket av livets goda på fest i svenska huset. Syntes på magen. 

  
Emmas glassiga campus. Frukost i solen. 

 
Colette. Vilket 15-euros hippa- ha-på-bordet-hemma-för-att-styla-magasin ska jag välja? Colette innehade alla coola streetstyleböcker man vill ha i hela världen. Eller kan det bli inflation? En bok med bara amerikanska vintage patterns för 30 euro. Det går att tjäna pengar på allt inom området. Och fler lär det bli. Nu behöver man inte ens ha kontrakt längre. Men varför inte?! Jag ska inte kasta sten i glashus.

 
Snygg eller vad? Klädhängaren som välte över mig mitt i en mening. Paff blev man. 

 
Baren vi hängde på hade korsfäst Rosa pantern. 

 Vi letade efter Amelie men allt vi fann var en massa turister. 

image397

Au revoir Paris. För denna gång.
                                                  

Kommentarer:
Postat av: Malin

Ah det ser så mysigt ut!! Vill också till Paris! Glad you had fun!

2007-11-21 @ 13:03:27
Postat av: Ellen

Kan bara instämma med Malin! Vad mysigt det ser ut. Är du kvar på Nollnitton nu, Emma? Kram

Postat av: Ellen

(hit kan du skriva om du vill, eller till vanliga bloggen)

2007-11-22 @ 11:31:09

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits